Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους «ελεγκτές» του Δ. Τσοβόλα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε χτες εναντίον τριών υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρίας των ελεγκτικών αρχών του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», Στ. Γιαννίτσου, Ζ. Νικολαΐδη και Δ. Κέκκη, οι οποίοι επιχείρησαν να ασκήσουν σωματικό έλεγχο στον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα, που ήθελε να ταξιδέψει στην Κρήτη.

Οι τρεις υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για αντιποίηση αρχής, παράνομη παρακράτηση και απρόκλητη έργω εξύβριση. Επίσης, το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις αντιμετωπίζουν οι Π. Τασιόπουλος και Ματίας Μίτσερλιχ, στελέχη της διοίκησης του αεροδρομίου. Την ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ την προκαταρκτική εξέταση είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτ. Μπάγιας, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Το περιστατικό συνέβη στις 20 Ιούλη 2002, όταν ο Δ. Τσοβόλας επρόκειτο να ταξιδέψει στην Κρήτη για περιοδεία. Ενώ είχε ήδη περάσει από τον καθιερωμένο έλεγχο κατά την είσοδό του στην αίθουσα αναχωρήσεων και ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, που μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες θα τον μετέφερε το αεροπλάνο, τον σταμάτησαν άνδρες της Ασφάλειας, λέγοντάς του ότι έχουν εντολή από τη διοίκηση του αεροδρομίου να του κάνουν σωματική έρευνα. Ο ίδιος αρνήθηκε, όπως ήταν φυσικό, με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση του.

Η ποινική δίωξη αποτελεί έμμεση αποδοκιμασία στην πρακτική του εκσυγχρονιστή υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή, ο οποίος κατάφερε να αποδειχθεί «βασιλικότερος του βασιλέως», όταν με δηλώσεις του τον Ιούλη του περασμένου καλοκαιριού ...εγκαλούσε τον Δ. Τσοβόλα «γιατί δε συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις» των Γερμανών, που ήταν υπεύθυνοι για τον επίμαχο έλεγχο στο αεροδρόμιο των Σπάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ