Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Επιμένει για RomTelecom

Τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί το επιπλέον ποσοστό,0 που αναλαμβάνει ο OTE στη Rom Telecom. Λέγεται ότι θα αποκτήσει τελικά το 55% του ρουμάνικου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού και θα προχωρήσει στη συνέχεια σε χιλιάδες απολύσεις προσωπικού και μεγάλες αυξήσεις τελών.

Το σίριαλ, με το αν ο ΟΤΕ θα αυξήσει τη συμμετοχή του (από 35% σήμερα) στη Rom Telecom διαρκεί βδομάδες. Η ρουμανική κυβέρνηση και η αντιπροσωπεία του OTE στο Βουκουρέστι κατέληξαν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία: Ο OTE θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Rom Telecom με 243 δισ. δολάρια, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Το πόσο ακριβώς, θα καταληχτεί σύντομα, όταν ολοκληρωθεί η αποτίμηση της Rom Telecom.

Μένει να εγκριθεί η συμφωνία από το Υπουργικό Συμβούλιο της Ρουμανίας την Παρασκευή και από το διοικητικό συμβούλιο του OTE, πιθανά και σήμερα. Πάντως, οι δύο πλευρές έχουν ήδη καταλήξει ότι για την «αναδιάρθρωση» του ρουμανικού οργανισμού απαιτούνται δάνεια 250 εκατ. δολαρίων, που θα αναζητηθούν από ομίλους τραπεζών. Σημειώστε τις πληροφορίες ότι ο ΟΤΕ έχει ήδη χάσει 200 δισ. δρχ. στη Ρουμανία, καθώς η επένδυση δεν αποδίδει.

Τέλος, θα εφαρμοστεί «σχέδιο εξυγίανσης» της εταιρίας, με 10.000 απολύσεις προσωπικού, αυξήσεις στα τέλη της Rom Telecom και πάγωμα επενδύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ