Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΙΟΚΕΡΑΛ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το τοξικό υλικό

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη χρησιμοποίηση επικίνδυνου τοξικού υλικού ως καύσιμη ύλη στη βιομηχανία «ΒΙΟΚΕΡΑΛ», που εδρεύει στη Λάρισα, διοργανώνει αύριο, στις 4 μ.μ., η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», (ΝΕΑΣ). Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης ώστε να σταματήσει η επιχείρηση να χρησιμοποιεί το τοξικό υλικό, η ΝΕΑΣ συγκάλεσε χτες βράδυ ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της Λάρισας, στο Εργατικό Κέντρο.

Υπενθυμίζουμε ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Λάρισας, συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων, όπως του Εργατικού Κέντρου, οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας «ΒΙΟΚΕΡΑΛ», συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη το επικίνδυνο τοξικό υλικό για την παραγωγή τούβλων και κεραμιδιών. Η τοξική ουσία, σε στερεά μορφή, που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο «ΒΙΟΚΕΡΑΛ», το οποίο βρίσκεται στο 6ο χιλιόμετρο της οδού Λάρισας - Συκουρίου, όπως διαπιστώθηκε στις αναλύσεις που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι άκρως επικίνδυνη για τη ζωή των 140 εργαζομένων, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Παρ' όλα αυτά, ο επιχειρηματίας το χρησιμοποιεί - είναι πιο φτηνό από άλλα κι έτσι μειώνει το κόστος παραγωγής κι αυξάνει τα κέρδη της επιχείρησής του - αδιαφορώντας αν μ' αυτό τον τρόπο θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων στο εργοστάσιο και των κατοίκων της περιοχής, ιδιαιτέρως του γειτονικού χωριού, του Ομορφοχωρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ