Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντικοινωνική σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Υποκριτικός ο έλεγχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας

Την υποκρισία της «σύγκρουσης» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την κοινωνική πολιτική κατήγγειλε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της ΝΔ με στιλ ...λαϊκής Δεξιάς, ο βουλευτής της Γεράσιμος Γιακουμάτος μίλησε για «κακοδιαχείριση» στα Ταμεία και «καταστροφή του κοινωνικού κράτους», ενώ ο Αδάμ Ρεγκούζας υποστήριξε πως «η κυβέρνηση με ανάλγητο τρόπο προβαίνει σε περικοπές δαπανών στην κοινωνική ασφάλιση». Ο υφυπουργός Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, απαντώντας, έκανε λόγο για «άκρατο και ιδιότυπο λαϊκισμό», κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για πολιτική «υποταγής της κοινωνικής πολιτικής στις ανάγκες της αγοράς»!

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε στην τοποθέτηση του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Δημήτρης Τσιόγκας «το ΠΑΣΟΚ σήμερα σαν κυβέρνηση ασκεί αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Η ΝΔ προβάλλει ένα μέρος αυτών των συνεπειών όχι για να λύσει τα προβλήματα, αλλά για να επιταχύνει τα αντιλαϊκά μέτρα».

Αναδεικνύοντας τη σύμπλευση κυβέρνησης - ΝΔ στις επιλογές τους για την Ασφάλιση ο Δ. Τσιόγκας υπενθύμισε ότι «η ΝΔ συμφώνησε πλήρως με τη διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος. Είναι γνωστοί οι αντι-ασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ το 1990-1993. Ενώ το ΠΑΣΟΚ έλεγε τότε ότι, μόλις γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα ήταν να καταργήσει τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ. Οχι μόνο δεν τους κατάργησε, αλλά ψήφισε και τους δικούς του νόμους σαν συνέχεια στους νόμους της ΝΔ». Αναφορικά με τις θέσεις για την Ασφάλιση, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «είναι ουσιαστικό να μας απαντήσει η ΝΔ, όταν λέει για χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους από πού εννοεί ότι πρέπει να γίνει; Θα επιβαρυνθεί γι' αυτή τη χρηματοδότηση αποκλειστικά η επιχειρηματική δραστηριότητα από τα κέρδη της; Η χρηματοδότηση θα γίνει με επιβάρυνση των εργαζομένων;».

Τέλος, ειδικά για το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως «η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν να απαλλαγεί το κράτος από τις οφειλές του προς τους δήμους. Μαζί υποστηρίξατε τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στη βάση της ανταποδοτικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ