Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΜΜ. ΚΑΖΗΣ»
Απολύσεις εργαζομένων που ζήτησαν δεδουλευμένα!

Επιλέον, ο προσωπάρχης της επιχείρησης ανακοίνωσε στον Δ. Τσιουμπρή, γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Μετάλλου, να μην μπαίνει στους εργασιακούς χώρους και να μην έρχεται σε επαφή με τους εργαζόμενους

Ενα όργιο τρομοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους έχει εξαπολύσει ο ιδιοκτήτης της μεταλλουργικής επιχείρησης «ΕΜΜ. ΚΑΖΗΣ ΑΒΕΕ», που προχώρησε και στην απόλυση δυο εργαζομένων, επειδή κάποιοι απ' αυτούς τόλμησαν να ζητήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του η παράταξη «Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός Εργαζομένων "ΕΜΜ. ΚΑΖΗΣ"» και καλεί τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει «για να πάρουν τέλος η αυταρχική συμπεριφορά και οι παρανομίες του εργοδότη ώστε να σταματήσει τις απολύσεις και την προσπάθειά του να βγάλει στην παρανομία το συνδικαλισμό».

Οι απολύσεις των δυο εργαζομένων, όπως αναφέρει η παράταξη στην ανακοίνωσή της, έγιναν μετά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους, όπως γίνεται τα τελευταία 3 - 4 χρόνια. Ο Ε. Καζής δε σταμάτησε στις δυο απολύσεις αλλά κάλεσε το σωματείο και ανακοίνωσε τρεις ακόμα απολύσεις για παραδειγματισμό των υπολοίπων! «Απευθυνόμενος - υπογραμμίζεται - στα τρία μέλη του συνδυασμού μας στη διοίκηση του σωματείου, και κτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, τους απείλησε με εκφράσεις: "θα σας αλλάξω τα φώτα, θα σας λιώσω, θα σας πατήσω κάτω, θα σας στείλω εξώδικα". Την επόμενη μέρα ανακάλεσε τις απολύσεις».

Οι δυο απολυμένοι απευθύνθηκαν στο κλαδικό σωματείο, καθώς το επιχειρησιακό αρνήθηκε να προχωρήσει τις διαδικασίες για σύγκληση τριμερούς συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ο Ε. Καζής, όπως αναφέρεται, μόλις έλαβε την πρόσκληση για την τριμερή συνάντηση, κάλεσε πάλι το σωματείο και ανακοίνωσε δυο ακόμη απολύσεις!

Επιπλέον, την περασμένη Παρασκευή ο προσωπάρχης της επιχείρησης κάλεσε τον Δημήτρη Τσιουμπρή, γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Μετάλλου (εργαζόμενο στην επιχείρηση, απαλλαγμένο από την εργασία του) και του ανακοίνωσε να μην μπαίνει στο χώρο εργασίας και να μην έρχεται σε επαφή με τους εργαζόμενους.

«Στόχος του εργοδότη - τονίζεται - είναι να τρομοκρατήσει το σύνολο των 200 εργαζομένων στην επιχείρησή του και να δέχονται να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται ή όταν και όσο θέλει ο κ. Καζής. Ακόμη, κάνει έναν ιδιότυπο εκβιασμό στους συνδικαλιστές για να συμβιβάζονται και να μην αναφέρουν μια σειρά παρανομίες σε βάρος των εργαζομένων». Τέλος, η παράταξη καλεί τον κ. Καζή να καταβάλει άμεσα τα καθυστερούμενα στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ