Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Να μην πάει ούτε μια ώρα χαμένη»

«Ολοι ψηφίζουμε τώρα στις εκλογές του Συνδικάτου μας». Με αυτό το κάλεσμα σε όλους τους οικοδόμους της Αθήνας τα στελέχη και τα μέλη του Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού εντείνουν τη μάχη σε κάθε εργοτάξιο, σε κάθε γιαπί και οικοδομή, απλώνοντας παντού το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής στις αρχαιρεσίες, για να δώσουν δύναμη στο Συνδικάτο και στους αγώνες τους.

Το κάλεσμα του συνδυασμού απευθύνεται σε κάθε οικοδόμο, ώστε να «μη μείνει ούτε ένας που δε θα ανταποκριθεί σ' αυτό το μεγάλο καθήκον» και να δώσουν αγωνιστικά, ταξικά και αυτή τη μάχη με επιτυχία. Γι' αυτό, όπως τονίζουν, «να μην πάει ούτε μία ώρα χαμένη», και να πάει το κάλεσμα της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες σε κάθε οικοδομή, σε κάθε εργοτάξιο σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Για να απομονώσουν, επίσης, τα φερέφωνα του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που προσπαθούν να χτυπήσουν το Συνδικάτο και να εμποδίσουν τη μαζικοποίηση των εκλογών.

Με λόγια ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, όπως έχει συνηθίσει, άλλωστε, τους οικοδόμους της Αθήνας και γι' αυτό έχει κερδίσει τη συντριπτική πλειοψηφία τους, ο Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός τούς καλεί να πάρουν μέρος στις εκλογές: Για να διεκδικήσουν αποφασιστικά καλύτερους μισθούς και συντάξεις. Να υπερασπίσουν το 7ωρο και τα εργασιακά δικαιώματα και να διεκδικήσουν δημόσια, δωρεάν υγεία, ουσιαστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ακόμα παραπέρα, όμως, για να αντιπαλέψουν από καλύτερες θέσεις την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που υπονομεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στις εκλογές, τους καλεί να σταματήσουν τις δολοφονίες, τα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα», για να προστατέψουν τη ζωή και την ασφάλειά τους που θυσιάζονται στο βωμό των κερδών της εργοδοσίας. Ταυτόχρονα, να δώσουν ισχυρό χτύπημα στις δυνάμεις του συμβιβασμού, στους εργατοκάπηλους που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, παίζουν το παιχνίδι του κεφαλαίου και ξεπουλούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Από την άλλη, να δυναμώσουν, με τη συμμετοχή τους, το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να συμβάλουν αποφασιστικά στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη ΓΣΕΕ.

Ακόμα, σημαντική είναι η συμμετοχή των οικοδόμων, όπως επισημαίνει ο συνδυασμός, για να εμποδίσουν την επίθεση που θα εξαπολύσουν κεφάλαιο και κυβέρνηση ενάντια στον κλάδο με το τέλος των Ολυμπιακών Εργων και για να αντιμετωπίσουν από καλύτερες θέσεις την ανεργία που καιροφυλαχτεί και απειλεί τον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ