Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι να τους πεις...

Η προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, για την πολιτική που θα προωθήσει στον τομέα της απασχόλησης η ελληνική κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας το Γενάρη την προεδρία της ΕΕ, βγάζει μάτι. Δε χρειάζεται ειδική αποκωδικοποίηση ούτε ο ύμνος στην ανταγωνιστικότητα, ούτε οι αναφορές στην ακόμα πιο ευέλικτη εργασία. Από όποια οπτική μιας οποιασδήποτε αυτοαποκαλούμενης αριστεράς κι αν δεις το κείμενο, τα σχόλια για την προωθούμενη πολιτική βγαίνουν αβίαστα. Με απλή ανάγνωση βγαίνει το συμπέρασμα ότι το κεφάλαιο θα κερδίσει κι άλλα, ενώ οι εργαζόμενοι θα χάσουν ακόμα περισσότερα.

Κι όμως στη χτεσινή «Αυγή» παρατίθενται, κάπου στις πίσω σελίδες, ξερά αποσπάσματα από την κυβερνητική ανακοίνωση, χωρίς σχόλιο και με την υπογραφή του εργατικού συντάκτη της. Αδυναμία κριτικής, η ένοχη σιωπή για μια πολιτική που τη συνυπογράφουν οι δυνάμεις της «νέας αριστεράς»;

Στην αδέσμευτη «Ελευθεροτυπία» ο γνωστός για τις λαμπρές αναπαραγωγές της κυβερνητικής προπαγάνδας τον καιρό του ασφαλιστικού Χρ. Μέγας έκανε πάλι το θαύμα του. Πολύ απλά πέταξε στο καλάθι την αποκαλυπτικότατη κυβερνητική ανακοίνωση και στη θέση της παρουσίασε ένα φανταστικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την προεδρία με πρώτο στόχο της το χτύπημα της μαύρης εργασίας! Αν τον επαινέσουμε με το «άξιος ο μισθός σου, παιδί μου», θα πρέπει να διευκρινίσουμε και σε ποιον απ' όλους τους μισθούς που παίρνει αναφερόμαστε. Ας τον αφήσουμε χωρίς έπαινο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ