Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογίες...

Γρηγοριάδης Κώστας

Οποιος είχε αμφιβολίες για τις τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη σημερινή κατάσταση του Κυπριακού, αλλά και για τη συμμετοχή της κυβέρνησης στην προετοιμασία και τελική εμφάνιση του απαράδεκτου σχεδίου Ανάν, ας διαβάσει το παρακάτω απόσπασμα, από την εισήγηση του Κ. Σημίτη στη χτεσινή κοινή συνεδρίαση της ΚΕ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος:

«Τη "λύση", που υποτίθεται ότι "δόθηκε το '74" αρχίσαμε να την αμφισβητούμε αποτελεσματικά στην πράξη μόνο μετά το 1994, όταν Ελλάδα και Κύπρος θεμελιώσαμε μια νέα εθνική στρατηγική. Προτάξαμε την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και έχουμε αποτελέσματα 28 χρόνια μετά την εισβολή...

Στη σημερινή εξέλιξη οδήγησε η ωρίμανση της εθνικής στρατηγικής μας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα δικού μας σχεδίου, δικών μας προσπαθειών επί οχτώ χρόνια. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς».

Πράγματι, κανείς δεν πρέπει να το ξεχάσει. Μαζί με το γεγονός, πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας κομπορρημονούσε για το γεγονός, πως η Κύπρος βρίσκεται μπροστά στα τελεσίγραφα του Ανάν με το πιστόλι στο κρόταφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ