Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ετοιμάζουν νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα

Να διαδηλώσουν στις 12 Δεκέμβρη στην Αθήνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ενώ υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες των φορέων της ταξικής συνεργασίας - και της ΓΣΕΕ- που προστρέχουν σε συσκέψεις του υπουργού Εργασίας για να προετοιμάσουν τη νέα επίθεση σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων ενόψει και της Ελληνικής Προεδρίας.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Ενόψει της ελληνικής προεδρίας του 2003, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει "γη και ύδωρ" στους "επιθεωρητές" της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου. Τη νύφη θα κληθεί να πληρώσει και πάλι ο λαός!

Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται οι αλλεπάλληλες συσκέψεις του υπουργού Εργασίας με τους φορείς της ταξικής συνεργασίας, τη ΓΣΕΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Στόχος όλων αυτών - συνεχίζει το ΠΑΜΕ - είναι η αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών και πολυεθνικών συγκροτημάτων. Και για να γίνει αυτό, ετοιμάζουν νέα επίθεση σε βάρος των εργατικών κατακτήσεων και των λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ που σαν πραγματικοί συνέταιροι καθορίζουν από κοινού τη γραμμή υποταγής της ΓΣΕΕ, έχουν πελώρια ευθύνη, για τη συνένοχη στάση τους. Ταυτόχρονα αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η υποκρισία τους, αφού απ' τη μια στρώνουν το δρόμο της ταξικής συνεργασίας και από την άλλη δήθεν αντιστέκονται μέσα από μορφές και σχήματα, που προωθούν το μακιγιάζ και τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα σχέδια όλων αυτών των συμβιβασμένων ηγεσιών θα τα αποκαλύπτει σταθερά το ΠΑΜΕ, που μαζί και με άλλους φορείς του συνεπούς κινήματος, θα έχει τις πρωτοβουλίες για την οργάνωση σειράς αντικαπιταλιστικών και αντιιμπεριαλιστικών δραστηριοτήτων, πριν και κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη το 2003.

Στα πλαίσια αυτά, καλούμε την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, να δώσουν το δικό τους μαχητικό και καθολικό "παρών", στις διαδηλώσεις της Αθήνας στις 12 Δεκέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ