Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Απεργία κατά της ποινικοποίησης των αγώνων

Κινητοποίηση  σε όλες τις επιχειρήσεις εμφιαλωμένων ποτών στη Θεσσαλονίκη

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα το Σωματείο Οδηγών - Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, σε όλα τα εργοστάσια εμφιαλώσεως και πρατήρια εμπορίας εμφιαλωμένων ποτών της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ποινικοποίηση των αγώνων του κλάδου. Το αποκορύφωμα ήταν η απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης που χαρακτήριζε παράνομη και καταχρηστική και την τελευταία απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο της πόλης, στην επιχείρηση «Ι. Λυμπερόπουλος».

Οι εργαζόμενοι στην εταιρία «Ι. Λυμπερόπουλος» βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας σε απολύσεις που έκανε ο εργοδότης προκειμένου να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση στο χώρο. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν κηρυχτεί από το Σωματείο, στη συνέχεια από την Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών και μετά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από προσφυγές του εργοδότη, εκδίδονταν δικαστικές αποφάσεις «καρμπόν» που κήρυσσαν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.

Το Σωματείο κάλεσε τον εργοδότη σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιλυθεί η διαφορά, όπως προβλέπεται στον ν. 1876/90, όμως ο εργοδότης παραβαίνοντας το νόμο αρνήθηκε. Μετά από αυτή την εξέλιξη το σωματείο κήρυξε απεργία για σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης - με άνωθεν εντολές - ετοιμάζεται να στείλει ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις, με σκοπό να χτυπήσουν τους απεργούς, για να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ