Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Στην κάλπη για νέα διοίκηση

Αρχίζει την Κυριακή η ψηφοφορία, καλούνται σε μαζική συμμετοχή οι εργαζόμενοι

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Οι εκλογές θα γίνουν 5, 6, 7 και 8 Μάρτη στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο τονίζει ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουν την επίθεση του κεφαλαίου στα εργασιακά τους δικαιώματα. Μια επίθεση που εκφράζεται με την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με τους χαμηλούς μισθούς, με την κατάργηση του οχταώρου, με την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, που μετά τις εκλογές θα γίνει ακόμη πιο έντονη.

«Η επίθεση αυτή είναι αποτέλεσμα των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και στόχο έχει την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και τη μείωση του εργατικού κόστους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

«Υπερασπίζουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματά μας. Αγωνιζόμαστε για σταθερή δουλιά με δικαιώματα. Υπερασπίζουμε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της εφαρμογής τους, ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου. Παλεύουμε για 35ωρο -7ωρο - 5ήμερο με αύξηση των αποδοχών», επισημαίνει το σωματείο και καταγγέλλει τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων όπως ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που προσπαθούν να επιβάλουν την πολιτική της εργασιακής ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ