Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
«Πογκρόμ» διώξεων στη BIOSPRAY

Μεθοδεύεται απόλυση συνδικαλίστριας και απολύονται όσοι την υπερασπίστηκαν

Πογκρόμ κατά της συνδικαλιστικής δράσης έχει ξεκινήσει η φαρμακοβιομηχανία BIOSPRAY, ιδιοκτησίας Ν. Ζηκίδη, η οποία προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 15 του ν. 1264/82, προκειμένου να απολύσει τη συνδικαλίστρια Α. Αθανασοπούλου και στη συνέχεια απειλεί και εκβιάζει όσους εργαζόμενους ήταν μάρτυρες υπεράσπισης. Την αντιδραστική - απαράδεκτη στάση της εταιρίας, που παραπέμπει σε «εποχή δούλων», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Φαρμακοβιομηχανίας Αττικής.

Οπως καταγγέλλει ο εργοδότης, πριν λίγο καιρό παρέπεμψε την Α. Αθανασοπούλου (μέλος του ΔΣ) στην επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82, με σκοπό να άρει τη συνδικαλιστική της προστασία και να τη διώξει λόγω της συνδικαλιστικής της δράση. Μάλιστα - συνεχίζει - η εταιρία πριν προσφύγει στην επιτροπή, αρνήθηκε τρεις φορές να παραστεί στην επιτροπή διαμεσολάβησης του υπουργείου Εργασίας, με τη δικαιολογία ότι ο νόμος δεν την υποχρεώνει. «Μετά από την προσφυγή - σημειώνει - ξεκίνησε από την εταιρία ένα "πογκρόμ" διώξεων, πιέσεων, εκβιασμών και ανοιχτής τρομοκρατίας των εργαζομένων».

Συγκεκριμένα - επισημαίνει - απέλυσε μια εργαζόμενη που κατέθεσε στην επιτροπή υπέρ της συνδικαλίστριας, ενώ εξανάγκασε μια άλλη εργαζόμενη, που επίσης κατέθεσε υπέρ, σε παραίτηση. «Το αποκορύφωμα - υπογραμμίζει - ήταν η απόλυση του συναδέλφου Β. Ντούλια, όταν έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στην επιχείρηση, γιατί κινδύνευε η ζωή του. Ο συνάδελφος δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τον προϊστάμενο παραγωγής Δ. Τσουρουφλή και τον εργαζόμενο Χελιώτη, που λειτούργησαν σαν κοινοί τραμπούκοι κάτω από την κάλυψη του εργοδότη».

Η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης και του κλάδου να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και επίσης καλεί το υπουργείο Εργασίας να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ