Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΝ ΠΑΡΝΕΣ
«Κόβουν» επιδόματα των εργαζομένων

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όχι μόνο κατάργησε τα επιδόματα, αλλά ζητά και την επιστροφή τους

Την πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια του ΕΟΤ να προχωρήσει στη μείωση μισθού αρκετών εργαζομένων του ξενοδοχείου Μον Παρνές στην Πάρνηθα και κύρια χαμηλόμισθων, με την περικοπή επιδομάτων και παροχών που έπαιρναν πάνω από 10 χρόνια, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η περικοπή αλλά και η απαίτηση για επιστροφή σημαντικών ποσών υποδείχτηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Συγκεκριμένα, σε έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις 28/12/99 αναφέρεται «πως μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα διαπιστώθηκε πως κάποιες κατηγορίες εργαζομένων λαμβάνουν επιδόματα τα οποία έχουν δοθεί από το 1984-1991 με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, οι οποίες εκδόθηκαν πέραν νομοθετικής εξουσιοδότησης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να περικοπούν και να αναζητηθούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από 3 χρόνια ως 4 μήνες».

«Οι αρμόδιοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όλα αυτά τα χρόνια, εφαρμόζοντας την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, αρνούνταν την ενσωμάτωση αυτών των επιδομάτων στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η δε Διοίκηση του ΕΟΤ και το υπουργείο Ανάπτυξης, αντί να προχωρήσουν στη λύση του προβλήματος για νομοθετική κατοχύρωση αυτών των επιδομάτων, προχωρούν στην περικοπή τους, αδιαφορώντας για τη σοβαρή μείωση των μισθών των εργαζομένων», καταγγέλλει το σωματείο.

Καταλήγοντας καλεί τη Διοίκηση του ΕΟΤ και τον υπουργό Ανάπτυξης να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της επιχείρησης που την έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και να μην εξαντλούν το ενδιαφέρον τους στις περικοπές μισθών. Τέλος δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης, αλλά και τις κατακτήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ