Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους

Την αγανάκτησή τους του για την άρνηση του πρωθυπουργού να ικανοποιήσει έστω και ένα από τα δίκαια αιτήματά τους, εκφράζουν οι συνταξιούχοι του Σωματείου του ΙΚΑ - ΟΚΑ Αμαρουσίου και γύρω Δήμων, με ψήφισμα που ενέκριναν στη χρονιάτικη συνέλευσή τους.

Στο ψήφισμα εκφράζεται η ανησυχία των συνταξιούχων για τα σχέδια και τα μέτρα που μεθοδεύονται από την κυβέρνηση και τον διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριο, για την κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος. Καταγγέλλουν επίσης τον κυβερνητικό αυταρχισμό ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων.

«Με τη συγκατάθεση της κυβέρνησης - υπογραμμίζεται στο ψήφισμα - ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιαννόπουλος, αφού βρίζει τους πάντες που δε συμφωνούν μαζί του, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, καταφεύγει στα δικαστήρια, με αποκορύφωμα τη δίωξη κατά του "Ριζοσπάστη", ζητώντας ουσιαστικά το κλείσιμο της εφημερίδας, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που αποκαλύπτει την αντεργατική και αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης».

Το ψήφισμα καταλήγει: «Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τους αγώνες για να αποκρούσουμε τις αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ