Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΦΑΜΠΕΤΟΝ»
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους πέτυχαν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους

Η δυναμική αντίδραση των εργαζομένων στην τεχνική εταιρία «ΑΛΦΑΜΠΕΤΟΝ», που, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, πραγματοποίησαν χτες στάση εργασίας, έφερε αποτελέσματα. Η εταιρία υποχρεώθηκε να καταβάλει αμέσως τα μεροκάματα ενός μήνα περίπου που τους όφειλε.

Πάνω από 150 οικοδόμοι απασχολούνται από την «ΑΛΦΑΜΠΕΤΟΝ» στην κατασκευή του πάρκινγκ του Μεγάρου Μουσικής, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα με συνεχείς καθυστερήσεις στις πληρωμές, με αποτέλεσμα να φτάσουν οι οφειλές σε μεροκάματα ενός μήνα. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και για τους εργαζόμενους που απασχολεί η εταιρία στο μετρό, στην κατασκευή της «Αττικής Οδού» και στο αεροδρόμιο των Σπάτων.

Χτες το πρωί, μετά από παρέμβαση του γενικού γραμματέα και του ταμία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Γ. Θεοδώρου και Γ. Φιλιούση, οι εργαζόμενοι στο πάρκινγκ του Μεγάρου Μουσικής σταμάτησαν την εργασία, απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους. Εξέλεξαν πενταμελή εργοταξιακή επιτροπή και μαζί με τους συνδικαλιστές απευθύνθηκαν στη διεύθυνση της τεχνικής εταιρίας ΓΕΚ, που είναι ανάδοχος του έργου και έχει αναθέσει μέρος των εργασιών στην «ΑΛΦΑΜΠΕΤΟΝ».

Η μια εταιρία έριχνε τις ευθύνες στην άλλη για τη μη πληρωμή των εργαζομένων. Ομως, κάτω από την αντίδραση των εργαζομένων, σε λίγη ώρα «βρέθηκαν» τα χρήματα και πληρώθηκαν. Στο μεταξύ, στάση εργασίας πραγματοποίησε και το συνεργείο του μετρό, ενώ το συνεργείο της «Αττικής Οδού» είχε πραγματοποιήσει προχθές στάση εργασίας. Ολα τα συνεργεία πληρώθηκαν κανονικά.

Ο Γ. Θεοδώρου μάς δήλωσε σχετικά: «Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίησή τους έστειλαν μήνυμα ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Παράλληλα, αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή διμερών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις. Εχουμε στείλει υπόμνημα με τα αιτήματά μας. Οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν πως θα αγωνιστούν για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ