Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ
Διαδηλώσεις με ... κυβερνητική έγκριση!

Μια γεύση της κυβερνητικής τακτικής δόθηκε χτες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο Χρ. Πρωτόπαππας (χωρίς καν να ερωτηθεί) έσπευσε να συστήσει προς το λαϊκό κίνημα να ...προσέξει τη συμπεριφορά του ενόψει των συμβουλίων υπουργών που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, καθώς διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που δε θα έχουν την ...κυβερνητική έγκριση (!) «θα είναι - όπως είπε - κατά της ίδιας της πορείας των ευρωπαϊκών κοινωνιών και δε θα πετύχουν, παρά να εκθέσουν τη χώρα μας διεθνώς»! «Τους καλούμε να αποφύγουν μορφές κινητοποιήσεων, οι οποίες δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα, δε σέβονται την περιοχή, δε σέβονται τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές αγορές και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εκθέτουν και την Προεδρία και τη χώρα», συνέχισε ο υπουργός!

Ο εκπρόσωπος, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, ανέφερε ότι «όλους αυτούς που εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να διαδηλώσουν, δεν τους αντιμετωπίζουμε ως αντιπάλους» και προτάσσοντας το παραμύθι του ...«κοινωνικού διαλόγου», φρόντισε να μιλήσει για «διάλογο μαζί τους, εγκαίρως, ώστε αυτά που θέλουν να προβάλουν και να διεκδικήσουν, να μπορούμε, κατά το δυνατόν - και εφόσον βεβαίως μπορούμε να τα υιοθετήσουμε - να τα ενσωματώσουμε στις συζητήσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, οι οποίες ακολουθούν αυτό το εξάμηνο»!

Στη συγκεκριμένη αυτή μεθόδευση της «ενσωμάτωσης» ο πρωθυπουργός, όπως είπε ο Χρ. Πρωτόπαππας, ανέθεσε στον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Γ. Πασχαλίδη, «να προβεί στις αναγκαίες διερευνητικές κινήσεις με τις οργανώσεις που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο», ενώ «ανάλογες πρωτοβουλίες» έχει αναλάβει και ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας. Πρόθεση των κυβερνώντων, δε, είναι μέσα από συναντήσεις με οργανώσεις της περιοχής του Ναυπλίου (όπου γίνεται το πρώτο συμβούλιο υπουργών τη μεθεπόμενη Παρασκευή) να υπάρξει προβοκάτσια κατά των κινητοποιήσεων και να εμφανιστούν οι διαδηλωτές ακόμα και ως υπονομευτές των «τοπικών αγορών» (!), ενώ οι συναντήσεις του Δ. Ρέππα με τους Ευρωπαίους εργοδότες, που ανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα επιδιωχτεί να εμφανιστούν ως υπόδειγμα για την επίλυση των λαϊκών αιτημάτων, οπότε, κατά τη διάρκειά τους, δεν πρέπει να γίνονται διαδηλώσεις!

Από τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έλειψαν οι αστειότητες του τύπου «οι κοινωνικές οργανώσεις έχουν τον ίδιο με μας στόχο» ή «είμαστε στην ίδια πλευρά (σ.σ.: με τους διαδηλωτές) και θα επιδιώξουμε το καλύτερο για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες»...

Από κει και πέρα, βέβαια, μετά το «καρότο», ήρθε και η επίκληση της χρήσης... «μαστιγίου», αφού, όπως είπε, καλό θα είναι να «αποφευχθούν ορισμένα φαινόμενα και ορισμένοι τύποι αντιδράσεων που θα περιέχουν το χαρακτήρα της οξύτητας και της σύγκρουσης... (που) θα προκαλέσουν προβλήματα στη χώρα μας»...

Κατόπιν αυτών ο Χρ. Πρωτόπαππας έγινε όσο περισσότερο συγκεκριμένος μπορούσε, λέγοντας: «Δεν έχει κανένα νόημα να διατυπώνονται αιτήματα του τύπου "να φύγει η χώρα από την ΕΕ"» αφού «η διατύπωση τέτοιων αιτημάτων δεν οδηγεί πουθενά αλλού, παρά σε μία άγονη αντιπαράθεση που δεν εξυπηρετεί κανέναν». Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι ουσιαστικά αναφέρεται στο ΚΚΕ, επέλεξε να απαντήσει ότι «εγώ επέλεξα να μην κατονομάσω», αν και προηγουμένως ήταν πολύ σαφής: «Μία πιθανή κίνηση με αίτημα να φύγει η χώρα από την ΕΕ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει προβλήματα, για να δημιουργήσει τις συνθήκες σύγκρουσης, τις οποίες, βεβαίως, εμείς ουδόλως επιθυμούμε σε μία περιοχή. Είναι σαφές - πρόσθεσε - ότι μία τέτοια τακτική, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, αλλά στρέφεται και κατά αυτής της προοπτικής και κατά της χώρας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ