Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 14 Απρίλη η δίκη Οτσαλάν

Για τις 14 Απρίλη προσδιορίστηκε η δίκη για την υπόθεση με την παράνομη είσοδο του Αμπ. Οτσαλάν στη χώρα μας το Γενάρη του 1999, που είχε ως συνέπεια την παράδοση του Κούρδου ηγέτη στις αρχές της Τουρκίας και τα όσα διεξήχθησαν στο Ναϊρόμπι της Κένυας και τελικά την παραίτηση τριών υπουργών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη είχε αναβληθεί μετά από αίτημα των συνηγόρων του Οτσαλάν, ώστε να μπορέσουν να έχουν πληρεξούσιο από τον Κούρδο ηγέτη για να εκπροσωπηθεί στη δίκη του. Στις 8 Γενάρη δεν είχε καταστεί δυνατόν να επικοινωνήσουν οι δικηγόροι του με τον Α. Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Ιμπραλί.

Κατηγορούμενοι είναι 13 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Α. Ναξάκης, αρχιπλοίαρχος ε.α., η συγγραφέας Β. Δαμιανάκου - Βασιλοπούλου και η κόρη της Ε. Βασιλοπούλου, στο σπίτι των οποίων φιλοξενήθηκε ένα βράδυ ο Κούρδος ηγέτης, υπάλληλοι του αεροδρομίου του Ελληνικού, ο πιλότος του αεροπλάνου που μετέφερε τον Κούρδο ηγέτη, εκπρόσωποι της ναυλώτριας εταιρίας κ.ά. Επίσης, ο Α. Οτσαλάν και οι σύντροφοι - συνοδοί του, η Καγιά Αϊφέρ (Ροζερίν) και ο Γιακάρ Τσεντκίζ. Οι κατηγορούμενοι διώκονται για αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ