Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΙΛΟΤΟΙ
Οχι στην αύξηση των ωρών απασχόλησης

Τον κίνδυνο που εγκυμονεί στην ασφάλεια των πτήσεων το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των ωρών απασχόλησης, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της Πανευρωπαϊκής Ενωσης Πιλότων Αερομεταφορών (ΕCΑ).

Για το λόγο αυτό, διοργανώνουν σήμερα πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία, η οποία περιλαμβάνει απεργίες, ενημέρωση του επιβατικού κοινού, παραστάσεις διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς Μεταφορών της ΕΕ, καθώς και επιστολές διαμαρτυρίας σε όλους τους αεροπορικούς φορείς.

Οπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ), το Ευρωκοινοβούλιο αγνόησε τις απόψεις εξειδικευμένων επιστημόνων και υπέβαλε πρόταση για 14ωρη καθημερινή απασχόληση των πιλότων.

Σημειώνεται ότι τα όρια πτήσης και απασχόλησης που ισχύουν σήμερα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στηρίζονται σε πολυετείς έρευνες γύρω από το βαθμό συμβολής της κόπωσης των πιλότων σε περιπτώσεις ατυχημάτων.

Η ΕΧΠΑ τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να διαμορφωθούν τα όρια πτήσης και απασχόλησης με βάση τις απαιτήσεις των εταιριών αερομεταφορών για εντατικοποίηση της εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ