Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Βαφτίζουν πάρκο τις... πρασιές των κτιρίων του Βωβού

Το Κτήμα Θων, από ελεύθερος αδόμητος χώρος, έχει μετατραπεί σε τσιμέντο, με την ανοχή της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, εξυπηρετώντας τα σχέδια του μεγαλοεργολάβου Μπ. Βωβού, ο οποίος οικοδομεί στην περιοχή το δεύτερο μεγαθήριό του, ολοκληρώνοντας το έγκλημα σε έναν ακόμη ελεύθερο χώρο της πρωτεύουσας. Τα παραπάνω τονίστηκαν στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων για το Κτήμα Θων, αλλά και για τους υπόλοιπους ελεύθερους χώρους της περιοχής.

Οπως σημείωσαν τα μέλη του Συλλόγου, «το πάρκο που υποσχέθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο μεγαλοεργολάβος δεν είναι παρά οι... πρασιές των κτιρίων του». Ο Σύλλογος διεκδικεί τη σωτηρία του τελευταίου μεγάλου ελεύθερου χώρου της περιοχής, έστω και την ύστατη στιγμή. Παράλληλα, θέτει μια σειρά από ερωτήματα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τους υπόλοιπους αρμοδίους. «Θα ελέγξουν ποτέ -σημειώνει ο Σύλλογος - οι προϊστάμενες αρχές (Περιφέρεια, ΥΠΕΧΩΔΕ) τη νομιμότητα της άδειας που εξέδωσε η Πολεοδομία του Δήμου της Αθήνας για να χτιστεί το κτήμα του Θων;» και συνεχίζει: «Γιατί σιωπούν (σ.σ.: οι αρμόδιοι) για το τεράστιο θέμα της παράνομης πώλησης από την ΕΥΔΑΠ στον Βωβό τμήματος του παλιού ρέματος;».

Αναφορικά με τις προσφυγές του Συλλόγου και των κατοίκων, σημειώθηκε πως αν και σήμερα, Τρίτη, θα εκδικαζόταν στο Διοικητικό Εφετείο η προσφυγή του Συλλόγου για την ακύρωση της οικοδομικής άδειας για το νέο κτίριο του Μπ. Βωβού, εντούτοις ο μεγαλοεργολάβος «πέτυχε αναβολή της δίκης για την 4η Μαρτίου, ώστε να έχει περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση των τετελεσμένων». Την ίδια στιγμή οι μηνυτήριες αναφορές που έχει καταθέσει ο Σύλλογος, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, «εδώ κι ένα χρόνο... βρίσκονται στα συρτάρια των εισαγγελέων και μας είναι άγνωστη η τύχη τους». Και σημειώνουν: «Αραγε εμείς δικαιούμαστε να περιμένουμε "δίκαια δίκη" ή μήπως δε θα υπάρξει καν δίκη;».

Τέλος, στη συνέντευξη ιδιαίτερος λόγος έγινε για το πολυδιασκεδαστήριο που κατασκευάζεται στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, δίπλα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. «Ο Σύλλογός μας», σημειώνουν οι εκπρόσωποι, «αντιτίθεται στη λειτουργία αυτού του τερατουργήματος, που έχει σοβαρές υπερβάσεις στο ύψος, στην κάλυψη, στη δόμηση και έχουμε ζητήσει την ακύρωση της οικοδομικής άδειας». Η σχετική προσφυγή του Συλλόγου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ