Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ερμαιο της κακοκαιρίας λόγω έλλειψης έργων

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα

Ερμαιο των καιρικών συνθηκών λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικής θωράκισης, έχει μετατραπεί η Θεσσαλία και έτσι το καλοκαίρι λόγω ανομβρίας σημειώνεται έλλειψη νερού και το χειμώνα με συνήθεις βροχοπτώσεις έρχονται οι πλημμύρες και οι καταστροφές.

Με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία, ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας έφερε το θέμα στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση, αλλά ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Τσακλίδης στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι τα έργα στη Θεσσαλία προχωρούν κανονικά. Είπε ότι διατέθηκαν για αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή 31,5 εκατ. ευρώ και ειδικότερα στην Καρδίτσα διατέθηκαν πάνω από 20 εκατ. ευρώ, ενώ στα Τρίκαλα και τη Μαγνησία δόθηκαν περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ. Κατά τον υφυπουργό, η λειτουργία του φράγματος Σμοκόβου που άρχισε το 2000 έχει μειώσει σημαντικά κάποια προβλήματα που υπήρχαν.

Τεράστια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης, είπε ο Δ. Τσιόγκας και είναι χαρακτηριστικό ότι από τα έργα ύψους 19 δισ. δρχ. που είχε εξαγγείλει ο Κ. Λαλιώτης το 1994 απορροφήθηκαν μόλις τα 4,3 δισ. δρχ.

Εάν, τόνισε, δεν ήταν κλειστό το θυρόφραγμα του Σμοκόβου, θα είχε γίνει μεγάλη καταστροφή στη Θεσσαλία και γι' αυτό υπάρχει ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα εκτροπής του Αχελώου, τα φράγματα Κεφαλής, Πύλης Μουζακίου, Ενιπέα και Δαφνοσπηλιάς. Οσο δε, για τις αποζημιώσεις από τις πρόσφατες πλημμύρες, είπε ότι πρέπει να υπάρξει αποζημίωση κατά το 100% και να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι και οι νομαρχίες για τα απαραίτητα έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ