Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕ - ΗΠΑ
Συνεργασία στο δορυφορικό σύστημα εντοπισμού

Η συνύπαρξη του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος εντοπισμού θέσης στο χώρο και στο χρόνο, με το αντίστοιχο αμερικανικό, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, με τη συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τ. Μίλερ.

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Χρ. Βερελή, παρουσία εκπροσώπων των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, καθώς και εκπροσώπων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, η αμερικανική πλευρά παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις της επί τεχνικών θεμάτων, σχετικά με τη συνύπαρξη του Δορυφορικού Συστήματος Πλοήγησης «Galileo», με το αντίστοιχο πρόγραμμα των ΗΠΑ GPS.

Σημειώνεται ότι η ραδιοπλοήγηση με δορυφόρο βασίζεται στην εκπομπή σημάτων από συστήματα δορυφόρων επίγειων σταθμών, τα οποία δείχνουν την ώρα και εντοπίζουν το στίγμα με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Αυτό επιτρέπει στον καθένα, χάρη σε ένα μικρό ατομικό δέκτη, να γνωρίζει τη θέση του ή τη θέση κάποιου κινητού ή ακίνητου αντικειμένου (όχημα, πλοίο κλπ.) με μεγάλη ακρίβεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ