Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ
Ολοκληρώνεται η έρευνα

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των εκβιασμών εντός των προσεχών ημερών. Η δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση του Θ. Αγγελόπουλου, σε διάστημα δύο εβδομάδων, σηματοδοτεί και το κλείσιμο του πρώτου κύκλου της προκαταρκτικής εξέτασης και σύντομα θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις. Ολα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ποινική δίωξη θα αφορά το αδίκημα της εκβίασης, τετελεσμένης και απόπειρας στην οποία εμπλέκεται γνωστός εκδότης. Ενδεχομένως, θα διωχτούν επίσης και ένα ή δύο άτομα, τα οποία φέρεται να έχουν κατονομαστεί από τους Θ. και Γ. Αγγελοπούλου, καθώς και από την Μ. Λάτση.

Η έρευνα για τους εκβιασμούς θα συνεχιστεί, καθώς ο εισαγγελέας Δ. Παπαγγελόπουλος κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσει σε διαχωρισμό των δικογραφιών, ενώ θα ερευνήσει και άλλες καταγγελίες για εκβιασμούς από δημοσιογράφους, δικηγόρους κλπ.

Στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι, κατέθεσε ο μητροπολίτης Θηβών, Ιερώνυμος, ο οποίος είπε στον εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλο ότι έπεσε θύμα εκβιασμού το 1998, κατά την περίοδο εκλογής αρχιεπισκόπου. Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας επισκέφτηκε ο ίδιος τον μητροπολίτη, προκειμένου να λάβει κατάθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ