Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Κάλεσμα για πάνδημη συμμετοχή

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να δώσει ενωμένος τη μάχη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στο Ιράκ απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Οπως υπογραμμίζει, «η παλλαϊκή αντίσταση, σε όλο τον κόσμο, μπορεί να θέσει φραγμούς στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων"» και καλεί «σε πάνδημη συμμετοχή στις αγωνιστικές αντιπολεμικές εκδηλώσεις στις 15 του Φλεβάρη».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» απαιτεί να κλείσει η βάση της Σούδας, να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα και το ελληνικό πολεμικό πλοίο από τον Περσικό και να σταματήσει κάθε είδους διευκόλυνση της χώρας μας προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Παράλληλα, σημειώνει ότι «πρώτιστο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε λαού είναι η δυνατότητα να διαλέγει το δρόμο που εκείνος επιθυμεί, είναι η διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας».

«Η ανθρωπότητα», επισημαίνει στην ανακοίνωση, «βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ, βρίσκεται ενώπιον του αιματοκυλίσματος ενός λαού. Επίκειται αποσταθεροποίηση όλης της Κεντρικής Ασίας». Και σημειώνει ότι στην περιοχή διεξάγεται ένας αδυσώπητος ανταγωνισμός, στον οποίο συμμετέχουν ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και άλλες δυνάμεις. «Ο επικείμενος πόλεμος», τονίζεται, «αφορά στους στρατηγικούς γεωπολιτικούς στόχους των δυνάμεων αυτών και στον έλεγχο του πετρελαίου. Είναι πόλεμος των πολυεθνικών επιχειρήσεων».

Αλλωστε, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι άλλοι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, συνεχίζει η ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», έχουν ήδη εξαγγείλει την κατάργηση κάθε έννοιας ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας όταν τα συμφέροντά τους το απαιτούν. «Αυτό το νόημα έχει -επισημαίνεται στην ανακοίνωση - το νέο δόγμα του "προληπτικού πολέμου" που υιοθέτησαν κατά την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πράγα. Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί ο "πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία" που έχουν εξαπολύσει παγκοσμίως οι ΗΠΑ και που στο στόχαστρό τους βρίσκονται και άλλες χώρες μετά το Ιράκ. Τον ίδιο στόχο υπηρετεί επίσης η προώθηση των "δυνάμεων ταχείας επέμβασης" της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Τέλος, στηλιτεύοντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σημειώνει: «Οπως έπραξε και κατά τη διάρκεια του ΝΑΤΟικού πολέμου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, παρέχει κάθε βοήθεια στις ΗΠΑ για την εξαπόλυση του πολέμου, τόσο σε επίπεδο αποφάσεων του ΝΑΤΟ, όσο και σε επίπεδο διευκολύνσεων μέσω των αμερικανικών βάσεων αλλά και άμεσα με την παρουσία ελληνικών δυνάμεων στον Κόλπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ