Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Οι φίλοι σου... . κι οι φίλοι μου!

Οι δευτερολογίες των Κ. Σημίτη - Κ. Καραμανλή

Στα ...φίλια επιχειρηματικά συμφέροντα εστιάστηκαν οι δευτερολογίες τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εκατέρωθεν ακούστηκαν κατηγορίες για διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας με συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

«Η ΝΔ είναι εκπρόσωπος διαφόρων παραπονούμενων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σημίτης, σημειώνοντας πως «ακούσαμε μια ισχνή επανάληψη» και «πάλι τα ίδια και τα ίδια» αναρωτώμενος «πού είναι αυτά τα στοιχεία;» περί διαφθοράς. Απευθυνόμενος στη ΝΔ, σημείωσε ότι «κομπάζετε για ένα βουνό από στοιχεία, αλλά τα κρατάτε στο συρτάρι». Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «απέφυγε να παρουσιάσει πολιτική θέση». Οσον αφορά τα δημόσια έργα, ο Κώστας Σημίτης αναφέρθηκε στην περίοδο 1990-1993, μιλώντας για υπερβάσεις της τάξης του 203%, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν και τώρα υπερβάσεις, αλλά είναι στο πλαίσιο που παρατηρούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση», καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «πρώτα να ασχοληθεί με τη δικιά της περίοδο». Συνέχισε λέγοντας πως «ελπίζει η ΝΔ ότι με τη συνεχή επανάληψη θα δημιουργήσει ένα μέτωπο άρνησης», σημειώνοντας ότι αυτά «οδηγούν σε πολλαπλές πρόσθετες δυσκολίες». Κατέληξε λέγοντας πως «η κυβέρνηση καλεί όλους τους πολίτες σε μια προσπάθεια δημιουργίας για κάτι καλύτερο και όχι να γκρεμίζουμε με συνθήματα».

Για «εθνικό προμηθευτή και εθνικούς εργολάβους που σας περιβάλλουν και σας στηρίζουν», μίλησε αντίστοιχα στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «μιλήσατε για την ΕΥΔΑΠ, γιατί δε θέλετε να μιλήσετε για τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ». Αναφέρθηκε μάλιστα εκτενώς στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου, αναρωτώμενος αν «λένε ψέματα τα στελέχη σας;». Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να συστήσει διακομματική επιτροπή ελέγχου της διαφθοράς στο δημόσιο, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «υπερασπίζεστε αυτά τα οποία δεν επιτρέπετε να υπερασπίζεστε». Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάθεση δυο χουντικών εγγράφων, σημειώνοντας ότι είναι «βαρύτατο ολίσθημα» και ο πρωθυπουργός «απολογητής και κράχτης του βιβλίου του Παπαδόπουλου». «Δηλώστε ότι ανακαλείτε» σημείωσε, τονίζοντας πως «θα σας συνοδεύει στην πολιτική σας πορεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ