Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προσαρμογή στις ΝΑΤΟικές απαιτήσεις

Ειδική συνεδρίαση αύριο του Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα πολιτικής του υπουργείου Αμυνας

Η ακόμα καλύτερη προσαρμογή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ΝΑΤΟικές απαιτήσεις θα είναι στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο την πολιτική του υπουργείου Αμυνας. Για το σκοπό αυτό είχαν συνεργασία χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, με τον υπουργό Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αυτό το αντικείμενο, καθώς μέχρι τώρα οι αποφάσεις για τα θέματα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας λαμβάνονταν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ). Οπως δήλωσε ο Γ. Παπαντωνίου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα γίνει ενημέρωση για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, το κοινωνικό πρόγραμμα, τη μείωση των αμυντικών δαπανών, τις εξελίξεις στα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και της συγκρότησης του λεγομένου ευρωστρατού.

Ο Γ. Παπαντωνίου ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Μάρτη η ευρωπαϊκή δύναμη θα αντικαταστήσει στα Σκόπια την πολυεθνική δύναμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση στην ΠΓΔΜ της Ευρωπαϊκής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης θα έχει την ονομασία «Συμμαχική Αρμονία» και «κορμός» της θα είναι η Ελλάδα και η Γαλλία, που συνολικά θα στείλουν περίπου 450 άνδρες. Η Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχει με δύναμη 80-100 ανδρών.

Αναφερόμενος ο Γ. Παπαντωνίου στις εξελίξεις στο Ιράκ, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αποσταλούν ελληνικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις στο Ιράκ, ωστόσο η Ελλάδα θα στηρίξει τις επιχειρήσεις με την παροχή διευκολύνσεων «κυρίως λιμενικών κατά το πρότυπο αυτών που παρασχέθηκαν και στον πόλεμο του Αφγανιστάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ