Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΚΚΕ
Ερώτηση για τα σχέδια περί απαγόρευσης συγκεντρώσεων

Στα δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου, που τελευταία υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοθετική ή άλλη ρύθμιση με σκοπό να περιορίσει ουσιαστικά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι (γίνεται λόγος για δραστικούς περιορισμούς έως και απαγόρευση συγκεντρώσεων, πορειών, διαδηλώσεων κλπ), αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Ο βουλευτής αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 να έχει προτείνει προσχέδιο νόμου στην κυβέρνηση, το περιεχόμενο του οποίου θέτει υπερβολικά εμπόδια σε στοιχειώδεις ελευθερίες και κατακτημένα δικαιώματα (ωράριο εργασίας, δικαίωμα του συνέρχεσθαι, ελευθερία μετακίνησης, σωματικές έρευνες και προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι, ακόμη και σε κατοικίες παρά τα οριζόμενα από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας).

Ο Αντ. Σκυλλάκος, «με δεδομένο ότι τέτοια δημοσιεύματα δημιουργούν στη δημοκρατική κοινή γνώμη εύλογα ερωτηματικά και ανησυχία για τις κυβερνητικές προθέσεις και το μέλλον θεμελιωδών λαϊκών ελευθεριών», ρωτά τους υπουργούς Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη και Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη, «να διευκρινίσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα ανωτέρω θέματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ