Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η ... ενίσχυση των θεσμών θα σώσει την κατάσταση

Το ...σύνηθες φάρμακο της ενίσχυσης των θεσμών προέβαλε ως λύση για τη διαφθορά, στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωσταντόπουλος, ζητώντας ουσιαστική λειτουργία των συνταγματικών θεσμών, όπως αυτός του Συνηγόρου του Πολίτη και να αντιμετωπιστούν οι διαπιστώσεις που κάνουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, πάντως, άσκησε έντονη κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ταυτίζετε τις καταγγελίες για τη διαφθορά με τις προκλητικές υστερίες του δικτάτορα». Παράλληλα, επισήμανε ότι «σήμερα πήραμε μια γεύση του τρόπου που τα δυο μεγάλα κόμματα θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα μέχρι τις εκλογές: Ακραία πόλωση».

Αναφορικά με τη διαφθορά ο Νίκος Κωσταντόπουλος σημείωσε ότι «η αίσθηση που κυριαρχεί στον απλό πολίτη είναι ότι ο βούρκος έχει απλωθεί παντού» και «η διαπλοκή και η διαφθορά κυριαρχούν στο δημόσιο βίο της χώρας», προσθέτοντας πως «υπονομεύουν το κράτος, την πολιτική και την κοινωνία». Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό σημείωσε ότι «εσείς και η κυβέρνηση οφείλετε να δώσετε απάντηση, καθώς η κοινωνία βοά για το νόμο της μίζας» και τα φαινόμενα διαφθοράς «αποτελούν πλέον διαρθρωτικό και δομικό στοιχείο».

Αναφερόμενος στα αίτια της διαφθοράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να δημιουργήσει ισχυρά εργαλεία παρέμβασης». Ειδικά για τα ΜΜΕ, επισήμανε «να επιβληθεί η αρχή της διαφάνειας» και να καταργηθεί το καθεστώς της πολυιδιοκτησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ