Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Σερβο-ιρακινές επαφές και συμφωνίες

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Την υποστήριξή του προς την ΟΔ Γιουγκοσλαβίας εξέφρασε χτες ο Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσεΐν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του σερβικού Κοινοβουλίου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, Ντράγκαν Τόμιτς.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, κατά τις επαφές που είχε το τελευταίο διήμερο στη Βαγδάτη ο Σέρβος αξιωματούχος, συζητήθηκαν τα περιθώρια και οι τρόποι διμερούς συνεργασίας, αλλά και το άνοιγμα νέων δρόμων «διεθνούς δημοκρατικής συνεργασίας» κατά της επιθετικής πολιτικής της Ουάσιγκτον.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν υποστήριξε πως η χώρα του θα διευρύνει τις μορφές υποστήριξης προς τη Γιουγκοσλαβία σε διεθνές και διμερές επίπεδο, ενώ, αναφερόμενος στις επιθέσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κατά της χώρας του, αλλά και κατά της Γιουγκοσλαβίας, είπε: «Είμαστε κατά της επίθεσης που έχει εσάς ως στόχο... Η θέση μας δεν εκφράζεται μόνο με λόγια, αλλά και με κάθε μέσο που θα κρίνετε σκόπιμο, ακόμη και με την παρουσία μας στο πλευρό σας για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση»!

Ο Ντράγκαν Τόμιτς, από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως, κατά την επίσκεψή του, υπεγράφη σημαντικός αριθμός συμφωνιών για την ενίσχυση των πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα σε Βελιγράδι και Βαγδάτη.

Τέλος, το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, αναφερόμενο στις προσπάθειες προσέγγισης του Βελιγραδίου με άλλες χώρες, μετέδωσε χτες πως ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών, Ζιβαντίν Γιοβάνοβιτς, μετέβη σε Βιρμανία και Λάος, κλείνοντας οικονομικές συμφωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ