Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Νέα φάση» για το Ιράν «βλέπει» ο Φίσερ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

Την έναρξη μιας νέας φάσης για τις ιρανο-γερμανικές διπλωματικές σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις του Ιράν με τη διεθνή κοινότητα γενικότερα, «βλέπει» στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού μετά τον πρώτο γύρο των ιρανικών βουλευτικών εκλογών, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ.

Ο Γερμανός αξιωματούχος έφθασε χτες στην Τεχεράνη, όπου επρόκειτο, χτες το βράδυ, να συναντηθεί με τον Ιρανό ομόλογό του Καμάλ Χαρατζί και σήμερα θα έχει συνομιλίες με τον Ιρανό Πρόεδρο Μοχάμαντ Χαταμί. Είναι η πρώτη επίσκεψη στο Ιράν ανώτερου Γερμανού αξιωματούχου, μετά από πολλά χρόνια και μετά από τη σοβαρότατη όξυνση που είχε προκαλέσει στις ιρανογερμανικές σχέσεις η καταδίκη, δύο φορές, σε θάνατο 56χρονου Γερμανού επιχειρηματία επειδή είχε ερωτική σχέση με μία 26χρονη Ιρανή. Με την απελευθέρωση του επιχειρηματία, στα τέλη Γενάρη, η βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών ήταν τάχιστη.

Χτες το βράδυ, ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του στο Ιράν και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λαμπέρτο Ντίνι. Με τις πολιτικές εξελίξεις στο Ιράν, ασχολήθηκε και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κοινό Αμερικανο -Ι ρανών, εξέφρασε την ελπίδα ότι «μια νέα εποχή αρχίζει για το Ιράν και αυτό θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και σε διεθνές επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ