Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις φυλακές οδηγήθηκε ο Θ. Χαλουλάκος

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε χτες ο απότακτος αστυνομικός Θ. Χαλουλάκος, ο οποίος καταδίκασε σε ισόβια αναπηρία τον 20χρονο Σ. Κατσιώτη. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ομόφωνα ένοχο και χωρίς ελαφρυντικά τον «νταή» αστυνομικό, σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και τριών μηνών, καθώς και σε δύο χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Είναι η ανώτερη ποινή που μπορούσε να επιβάλλει το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, καθώς δεν είχε δικαίωμα να υπερβεί την πρωτόδικη ποινή. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, για οπλοφορία και οπλοχρησία. Μέχρι τώρα κυκλοφορούσε ελεύθερος, γιατί η πρωτόδικη ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, έως ότου εκδικαστεί εκ νέου στο Εφετείο.

Ο απότακτος αστυνομικός Θ. Χαλουλάκος άκουσε ψύχραιμος και ατάραχος την ποινή του δικαστηρίου, ενώ ο Σ. Κατσιώτης δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος. «Εκείνο που εύχομαι τώρα, είπε ο 20χρονος φοιτητής, είναι να γίνω καλά» και χαρακτήρισε «μίασμα της κοινωνίας» τον απότακτο αστυνομικό. Ο 20χρονος φοιτητής Σ. Κατσιώτης μετά το βαρύτατο τραυματισμό του κέρδισε την πρώτη μάχη στη ζωή του, να περάσει στο Πανεπιστήμιο. Τώρα δίνει την άλλη μεγάλη μάχη να επουλώσει όσο το δυνατόν μπορεί τις πληγές από τον βαρύτατο τραυματισμό του.

Την ανακούφιση και την οργή του εξέφρασε και ο πατέρας του 20χρονου φοιτητή, ο οποίος δήλωσε ότι «μπαίνει στη φυλακή έστω και αργά αυτός που έκανε μεγάλο κακό» στο παιδί του και πως ο «γολγοθάς» του γιου του δε σταματάει με την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Θ. Χαλουλάκος τραυμάτισε βαρύτατα τον Σ. Κατσιώτη στις 20 Φλεβάρη 2000, όταν μια παρέα φίλων ξεκίνησε να πάει στη Λούτσα. Στο δρόμο τους συνάντησε ο Θ. Χαλουλάκος, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και χωρίς στολή αστυνομικού. Οταν τους είπε να σταματήσουν και αυτοί δεν υπάκουσαν στην προσταγή του, πυροβόλησε τον Σ. Κατσιώτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ