Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενοχλεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά των φορέων που πραγματοποιούν συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 28 Φλεβάρη, ενόψει της Συνόδου υπουργών Παιδείας της ΕΕ, προχώρησαν στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Συνεργασία» και «Παρέμβαση». Οι παρατάξεις αυτές, σε μία επίδειξη αλαζονείας και ηγεμονισμού, έφτασαν στο σημείο να καταγγείλουν το συγκεκριμένο συλλαλητήριο ως διασπαστικό, ισχυριζόμενοι, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ότι οι φορείς όφειλαν να πάρουν άδεια από την ΟΛΜΕ για να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο.

Αυτό, βέβαια, που ενοχλεί τους υποταγμένους στον ευρωμονόδρομο συνδικαλιστές είναι ακριβώς η προσπάθεια συντονισμού των αγωνιστικών δυνάμεων των εκπαιδευτικών και των άλλων φορέων, που αντιτίθενται ξεκάθαρα στην ΕΕ και την εκπαίδευση της αγοράς. Που βλέπουν ότι μόνο σε ρήξη με την κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική μπορεί να αλλάξει η κατάσταση και στην Παιδεία.

Αντί να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το συλλαλητήριο των φορέων (σχετική πρόταση της ΕΣΑΚ ΔΕΕ καταψηφίστηκε από όλους), συμφώνησαν ότι την ευθύνη του όποιου συλλαλητηρίου στις 28 Φλεβάρη πρέπει να την έχουν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ και τόνισαν ότι όποιος δεν πειθαρχεί σ' αυτό είναι διασπαστής.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της «Παρέμβασης», αλλά και της ΠΑΣΚ, μέσα σε ένα παραλήρημα, χαρακτήρισαν το συντονιστικό των ΕΛΜΕ και των διδασκαλικών συλλόγων και των άλλων φορέων, ως «μικρομάγαζο του Περισσού».

Οι παρατάξεις αυτές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί άλλο συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ (στο Σύνταγμα), αλλά την τελική απόφαση την παρέπεμψαν για αργότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ