Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Ακόμα λείπουν γυμναστές σε Δημοτικά!

Μπορεί η σχολική χρονιά να φτάνει στο τέλος της σε λίγους μήνες, όμως οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζουν να υπάρχουν. Ο λόγος για την περιφέρεια του 1ου γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, όπου ακόμα δεν υπάρχουν 12 γυμναστές για τα δημοτικά σχολεία, καθιστώντας αδύνατη την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Μάλιστα, η λύση που επιχειρείται να δοθεί στα σχολεία που δεν υπάρχουν γυμναστές, είναι να κάνουν το παραπάνω μάθημα ως υπερωριακή διδασκαλία, πέραν του ωραρίου τους, οι δάσκαλοι.

Για το γεγονός αυτό την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», θέλοντας συγχρόνως να θυμίσει στους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας ότι και τα δικά τους σχολεία και οι δικοί τους μαθητές ανήκουν στην ελληνική επικράτεια. Και αυτό γιατί «δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, μιας και κατά τον κ. υφυπουργό "όλα και όλοι είναι στη θέση τους" από τις 10 Σεπτεμβρίου», τονίζει το ΔΣ σε σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνει δε ότι δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα και στις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων γιατί «οι μαθητές μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού». Καλεί δε, το ΔΣ της ΟΛΜΕ άμεσα να παρέμβει για το παραπάνω ζήτημα και αγωνιστικά να διεκδικήσει τη λύση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ