Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκοινωνούντα δοχεία;

Να μιλήσουμε για «συγκοινωνούντα δοχεία»; Δεν το γνωρίζουμε. Προς το παρόν, θέτουμε το ερώτημα. Εκείνο που γνωρίζουμε, πάντως, είναι ότι η υπόθεση της «17 Ν» στοχεύει μακριά. Και, κυρίως, στοχεύει εκείνους που απειλούν το σύστημα. Και, βεβαίως, αυτοί που απειλούν το σύστημα δε βρίσκονται στον Κορυδαλλό, ούτε στην προβοκατόρικη διαδρομή της «17 Ν».

Προσέξτε αυτές τις τρεις απόψεις:

α)«Κύριοι Δικασταί, υπό το κράτος του ισχύοντος δημοκρατικού Συντάγματος, ενέργειες που στρέφονται κατά της αναμφισβητήτως ισχυούσης δημοκρατίας, δεν μπορείτε να τις χαρακτηρίσετε πολιτικές. Σας το απαγορεύει το Σύνταγμα και η δημοκρατική αρχή, σας το απαγορεύει η ιστορία».

Πρόκειται για τη χτεσινή αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, κ. Λάμπρου. Οπως βλέπετε, ο κ. Λάμπρου εξέδωσε «πόρισμα»: Η «ισχύουσα δημοκρατία» είναι ...αιώνια και όποιος αμφισβητεί την αστική νομιμότητα είναι «ποινικός εγκληματίας». Από τον αμφισβητία του νόμου για τις ...σχολικές ποδιές μέχρι τον αμφισβητία του καθεστώτος που παραδίδει (και με το Σύνταγμα) τη Σούδα στις ΗΠΑ!

β)«Πρόκειται σαφώς για μια οργάνωση (σ.σ.: η «17 Ν»), που αντικειμενικά πρέπει να ενταχθεί στην ευρεία αριστερά» (από τη χτεσινή αγόρευση του συνηγόρου του Αλ. Γιωτόπουλου, κ. Ραχιώτη).

Προφανώς, ο κ. Ραχιώτης «ξεχνά» ότι μιλά για μια οργάνωση που μέλη της δηλώνουν ότι «δεν ήμουν ποτέ κομμουνιστής ή αριστερός» (Σ. Ξηρός). Προφανώς, «ξεχνά» ότι η Αριστερά δεν «αμύνθηκε», ούτε «επιτέθηκε» ποτέ φορώντας κουκούλες. Προφανώς, «ξεχνά» ότι οι επαναστάτες έβαζαν πάντα ως κριτήριο της δράσης τους τι θα προσφέρουν στον τόπο, πώς δε θα βλάψουν την υπόθεση της επανάστασης και όχι πώς θα καταστήσουν τη CIA και τους «τρομονόμους» μακρύ χέρι του κράτους, ώστε να νομιμοποιούνται αγορεύσεις, όπως του κ. εισαγγελέα...

γ) «Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974, που το ΚΚΕ ανοίγει ξανά το παράθυρο στη λογική της βίας» (από προχτεσινό άρθρο του Πρετεντέρη στο «Βήμα», όπου «κρίνεται» η θέση του ΚΚΕ για την ένοπλη πάλη με αφορμή την υπόθεση «17 Ν»).

Εδώ ένα σχόλιο έχουμε να κάνουμε: Οτι το νήμα που συνδέει (αν τις συνδέει...) τις τρεις παραπάνω απόψεις δε θα αργήσει να φανεί. Ιδωμεν.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ