Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίσπευση και για τις Ολυμπιακές προσαρμογές

Νέα τροπή στο θέμα της ασφάλειας των Αγώνων

Την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τους διαγωνισμούς για τις Ολυμπιακές προσαρμογές ζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, δίνοντας έτσι το σύνθημα για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλιάς των εργαζομένων, αλλά και την αδιαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διεξαγωγή των συγκεκριμένων διαγωνισμών.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα προγράμματα Ολυμπιακών προσαρμογών πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς, υπογραμμίζοντας πως οι προσαρμογές δεν είναι δευτερεύουσας, αλλά πρωτεύουσας σημασίας, όπως ακριβώς είναι οι υποδομές. Κατά τα άλλα, χτες συζητήθηκε ακόμα το θέμα του εθελοντισμού και της συμμετοχής της ΤΑ στα Ολυμπιακά προγράμματα. Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, καταργείται η μελλοντική χρήση του Σταθμού ισχύος 400KV που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αργυρούπολη και θα παραμείνει ο Σταθμός με την υπάρχουσα ισχύ των 150KV, όπως είχαν ζητήσει οι κάτοικοι της περιοχής.

Στο μεταξύ, νέα τροπή παίρνει το θέμα της ανάθεσης του πακέτου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και η κόντρα επιχειρηματικών συμφερόντων, μετά τη νέα προσφορά που κατέθεσε η κοινοπραξία TRS, ύψους 264 εκατ. ευρώ, η οποία συνοδεύεται και από την αναφορά ότι η παράδοση του λειτουργικού συστήματος μπορεί να γίνει μέσα σε 12 μήνες. Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον προσωρινό ανάδοχο, την κοινοπραξία SAIC, η οποία έχει καταθέσει προσφορά ύψους 278 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ