Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τη συγκοινωνία

Motion Team

Με μαζική κινητοποίηση, τη δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, κάτοικοι του Χορτιάτη, Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή απέκλεισαν, χτες το απόγευμα, για περίπου δύο ώρες το Σταθμό Μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ και απέκλεισαν συμβολικά τον κεντρικό δρόμο της πόλης. Η διαμαρτυρία αυτή των κατοίκων είχε στόχο τις αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ και την περικοπή λεωφορείου από τη γραμμή του Χορτιάτη, που ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις τους κατοίκους και τους μαθητές της περιοχής, που είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν στη στάση πάνω από 20 λεπτά και σε μερικές περιπτώσεις η αναμονή φτάνει τα 45 λεπτά!

Οι υπεύθυνοι του ΟΑΣΘ, που μέχρι τώρα αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των κατοίκων για βελτιώσεις στο πρόγραμμα των δρομολογίων, αντιμετωπίζοντας την αγωνιστική και ανυποχώρητη στάση της επιτροπής φορέων του Χορτιάτη και φοβούμενοι τα χειρότερα, υποσχέθηκαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα και θα απαντήσουν συγκεκριμένα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Η επιτροπή Φορέων του Δημοτικού Διαμερίσματος στο μεταξύ συγκαλεί λαϊκή συνέλευση για το θέμα αυτό τη Δευτέρα 17 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο οίκημα της Κοινότητας Χορτιάτη και καλεί όλους τους κατοίκους να πάρουν μέρος και να συμβάλλουν στην κλιμάκωση του αγώνα για την επίλυση του προβλήματος.

«Είναι γνωστό ότι ο Χορτιάτης υποφέρει για πολλά πράγματα. Κοντά στα στρατόπεδα, τις κεραίες προστέθηκε τώρα και το πρόβλημα περικοπής λεωφορείων της γραμμής που μας ταλαιπωρεί αφάνταστα», δήλωσε στο «Ρ» ο δημοτικός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Κίνησης Χορτιάτη, Δημήτρης Σαλιάρας, και συνέχισε: «Το αίτημα των κατοίκων για αποκατάσταση του προγράμματος δρομολογίων του ΟΑΣΘ είναι απόλυτα δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση, γιατί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι απαράδεκτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ