Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο εδώλιο έξι για τη ΡΙΚΟΜΕΞ

Το εδώλιο του κατηγορουμένου σε όσους ευθύνονται για την κατάρρευση του «χάρτινου» κτιρίου της ΡΙΚΟΜΕΞ, έδειξε χτες η εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Κρουσταλλάκη, κατά τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης των κατηγορουμένων στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα ζήτησε να απορριφθούν όλες οι αιτήσεις αναίρεσης και να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για 39 ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο, ώστε να μην καλύψει τα αδικήματά τους η παραγραφή, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, για το σοβαρό τραυματισμό της Ε. Σοφίλου - Βασιλοπούλου.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε να καθίσουν στο εδώλιο ο αντιπρόεδρος της ΡΙΚΟΜΕΞ Γ. Τσάσης, ο μηχανικός και αδερφός του πρώτου, Μ. Τσάσης, καθώς και οι μηχανικοί Ν. Σχολίδης, Α. Δόβας, Α. Βασιλάκης και Εμ. Κοτζαστράτης, οι οποίοι είχαν αναλάβει διάφορες κατασκευαστικές εργασίες στη «Ρικομέξ».

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η ΡΙΚΟΜΕΞ κατέρρευσε γιατί δεν κατασκευάστηκε όπως προβλέπεται από τους κανόνες της επιστήμης και τις εγκεκριμένες οικοδομικές άδειες, ενώ έγιναν αυθαίρετες επεμβάσεις και οι κατηγορούμενοι παρέλειψαν να αποκαταστήσουν τα ελαττώματα. Ο Ευ. Κρουσταλλάκης απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, πως δήθεν η κατάρρευση του κτιρίου οφειλόταν στη μεγάλη ένταση του σεισμού και υπογράμμισε ότι αν δεν υπήρχαν οι κακοτεχνίες, δε θα κατέρρεε η ΡΙΚΟΜΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ