Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Απεργούν για να πληρωθούν

Κανένα απορριμματοφόρο δε βγήκε στους δρόμους του Δήμου Κορυδαλλού το περασμένο Σαββατοκύριακο, με εξαίρεση όσα εργάζονταν στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τη λαϊκή αγορά. Οι εργαζόμενοι έκαναν αποχή η οποία θα συνεχιστεί όλα τα Σαββατοκύριακα και από όλες τις υπερωριακές απασχολήσεις μέχρι η δημοτική αρχή να καταβάλλει τα χρήματα που οφείλει στους εργαζόμενους.

Στις 6 π.μ. του Σαββάτου οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο του δήμου περιφρουρώντας την κινητοποίησή τους και εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντί τους. Οπως κατήγγειλαν, δεν έχουν καταβληθεί στους μόνιμους και στους αορίστου χρόνου εργαζόμενους τα αναδρομικά από τη συλλογική σύμβαση του 2002 η οποία υπογράφτηκε τον περασμένο Αύγουστο και σε όλους τους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα σε υπερωριακή απασχόληση από το Β' εξάμηνο του 2002 και το Α' τρίμηνο του 2003.

«Δεν μπορεί να θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι έχουν μόνο υποχρεώσεις και δεν έχουν δικαιώματα» επισήμανε ο Κώστας Σπέης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο και τόνισε ότι στο εξής θα εφαρμόζεται επί τόπου η απόφαση του σωματείου να διακόπτουν αμέσως οι εργαζόμενοι τη δουλιά τους αν καθυστερεί η καταβολή της μισθοδοσίας.

Παράλληλα κατήγγειλε και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Αθλητικό Οργανισμό του δήμου, όπου οι 47 γυμναστές που εργάζονται είναι απλήρωτοι για εφτά πλέον μήνες και ανασφάλιστοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ