Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Ο χάρος «καρτερούσε» τη νιότη!

21 νεκροί μαθητές και 35 τραυματίες σε σύγκρουση νταλίκας με τουριστικό λεωφορείο

Η μία σειρά των καθισμάτων «θερίστηκε», στην κυριολεξία, από τις πλάκες νοβοπάν

Motion Team

Η μία σειρά των καθισμάτων «θερίστηκε», στην κυριολεξία, από τις πλάκες νοβοπάν
Το φονικότερο τροχαίο δυστύχημα, που έγινε ποτέ στη χώρα μας, είχε θύματα μικρά παιδιά!

Προχτές Κυριακή, στις 19:20 μ.μ. στην Κοιλάδα των Τεμπών, σκοτώθηκαν 21 μαθητές και 26 τραυματίστηκαν, οι 6 σοβαρά. Στο ίδιο τροχαίο δυστύχημα τραυματίστηκαν άλλοι 9 συνάνθρωποί μας.

Το «μεγάλο κακό» έγινε, όταν νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας - έτσι ανακοινώνει η Αστυνομία - και συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 49 μαθητές της Α΄ Τάξης του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας και τρεις καθηγητές - συνοδοί, που επέστρεφαν από τριήμερη σχολική εκδρομή που είχαν πραγματοποιήσει στην Αθήνα. Πάνω στο λεωφορείο, που βρέθηκε στα βράχια με κομμένη την αριστερή πλευρά του, στραπατσαρισμένη την οροφή του και διαλυμένο το εσωτερικό του, έπεσαν, διαδοχικά, τρία ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία διαλύθηκαν κι άρπαξαν φωτιά. Οι επιβαίνοντες, ευτυχώς, πρόλαβαν και τα εγκατέλειψαν τραυματισμένοι.

Με τη σύγκρουση, το φορτίο της νταλίκας - κατεργασμένη ξυλεία σε μορφή «πλακών» «έφυγε» με δύναμη και, λειτουργώντας σαν λαιμητόμος, έκοψε τις λαμαρίνες του λεωφορείου, αφαιρώντας ζωές μαθητών.

Οι σκηνές που ακολούθησαν θύμιζαν εικόνες από τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών στο Ιράκ. Μέσα στο λεωφορείο κι έξω στο δρόμο, κείτονταν πτώματα παιδιών. Οι φωνές των τραυματιών, ακούγονταν σπαραχτικές στο σκοτάδι της κοιλάδας. Η προσπάθεια απεγκλωβισμού των θυμάτων και μεταφοράς τους στα νοσοκομεία καθυστέρησε λίγο, καθώς τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν, λόγω της μεγάλης κίνησης οχημάτων στο χώρο του δυστυχήματος.

Το μοιραίο λεωφορείο

Motion Team

Το μοιραίο λεωφορείο
Η επόμενη μάχη δόθηκε στα νοσοκομεία της Λάρισας - στο Νομαρχιακό, κυρίως, αλλά και Πανεπιστημιακό - και στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα. Την ώρα που οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έδιναν μάχες για τη σωτηρία των τραυματιών, καταφέροντας να γλιτώσουν πολλές ζωές, κυβερνητικοί αρμόδιοι, που έφταναν στα νοσοκομεία - στη Λάρισα βρέθηκαν οι υπουργοί Παιδείας Π. Ευθυμίου και Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Υγείας Εκ. Νασιώκας κι ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Γκεσούλης - δεν έχαναν την ευκαιρία να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς των θυμάτων.

Κι ενώ τα «λόγια παρηγοριάς» ακούγονταν συνεχώς - ανάμεσα στους εκ του μακρόθεν «παρηγορητές» ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ο αρχιεπίσκοπος - οι συγγενείς ζούσαν ένα αναπάντεχο Γολγοθά και μια πρόωρη σταύρωση. Ολοφύρονταν μέσα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, άλλοι περιμένοντας να κάνουν αναγνώριση των νεκρών παιδιών τους στο νεκροτομείο κι άλλοι αγωνιώντας για τους τραυματίες.

Ολη η νύχτα ένα συνεχές μαρτύριο. Και σαν ήρθε το πρωί αρχίσαμε όλοι να συνειδητοποιούμε το μέγεθος της καταστροφής και της απώλειας...


Eurokinissi


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ