Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Νέες παραδόσεις Ιρακινών αξιωματούχων

ΒΑΣΟΡΑ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Αλλα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της έκπτωτης κυβέρνησης Χουσεΐν ανακοίνωσαν ότι «κρατούν» οι κατέχουσες το Ιράκ στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ο πρώην κυβερνήτης της Βασόρας, Ουαλίντ Χαμίντ Ταουφίκ αλ - Τικρίτι, φέρεται να «παραδόθηκε οικειοθελώς» χθες στους άνδρες του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου, της οργάνωσης του πολύ κ. Τσαλαμπί.

Επίσης χθες, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κρατούν τον πρώην υπουργό Πετρελαίου του Ιράκ, Αμίρ Μουχάμεντ Ρασίντ, σύζυγο της επιστήμονος Ριχάμπ Τάχα, η οποία αποκαλείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ως η «Δρ Μικρόβιο» - με αυτό το ...πνευματώδες προσωνύμιο περιγράφεται η ειδίκευσή της, πάντα κατά τους Αμερικανούς, στα βιοχημικά όπλα.

Οι δύο χθεσινές παραδόσεις ανεβάζουν τον αριθμό των κορυφαίων αξιωματούχων του Ιράκ που κρατούν σε 15 - με το γνωστότερο εξ αυτών να είναι ο Ταρέκ Αζίζ, που, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν δυτικά ΜΜΕ, είναι «συνεργάσιμος» και κατά τις ανακρίσεις «δίνει αρκετές πληροφορίες», η εγκυρότητα των οποίων, όμως, είναι «ζητούμενο» για τους ανακριτές του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ