Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικός αναγνωρίζει Σ. Ξηρό και Β. Τζωρτζάτο

Τον Σάββα Ξηρό σαν τον άνθρωπο που ντυμένος αστυνομικός συμμετείχε στην επιχείρηση της «17Ν» στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα, τον Αύγουστο του 1988, αναγνώρισε η Νίκη Βεργή, η οποία τη μέρα της επιχείρησης ασκούσε χρέη αστυνομικού υπηρεσίας στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα. Κατά τη χτεσινή κατάθεσή της στη δίκη, η μάρτυρας αναγνώρισε επίσης τον Βασίλη Τζωρτζάτο σαν τον άνθρωπο που παρίστανε τον κρατούμενο που δήθεν είχε συλλάβει και συνόδευε στο τμήμα ο «αστυνομικός» Σ. Ξηρός.

Η Νίκη Βεργή είπε πως συνολικά στο αστυνομικό τμήμα εισέβαλαν έξι άτομα. Αφού έδεσαν και φόρεσαν κουκούλες στους αστυνομικούς πήραν τα όπλα και αποχώρησαν.

Η κατάθεση της Νίκης Βεργή θα συνεχιστεί σήμερα. Προηγουμένως όμως ο αστυνομικός που τη μέρα της εισβολής εκτελούσε χρέη σκοπού στην είσοδο του τμήματος, Εμμανουήλ Ζερβογιαννάκης, δεν αναγνώρισε κανέναν από τους κατηγορούμενους. Ο συνήγορος των Ξηρών, Γιώργος Αγιοστρατίτης, ρώτησε τη μάρτυρα για το λόγο που είχε κατηγορηθεί σε υπόθεση ναρκωτικών. Η Νίκη Βεργή απάντησε πως έχει αθωωθεί.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας σχολιάζοντας την προχτεσινή κατάθεση της Θεοδοσίας Μανιά, η οποία αναγνώρισε την Αγγελική Σωτηροπούλου σαν τη γυναίκα που είδε την προηγούμενη της εκτέλεσης του Σόντερς στην Κηφισίας, είπε πως η παραπομπή της Σωτηροπούλου έγινε για να πιεστεί ο ίδιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ