Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, ζητώντας την απομάκρυνση της χωματερής των Ανω Λιοσίων και τη δημιουργία νέας, σε μη κατοικημένη περιοχή. Συγκεκριμένα, η Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής από τα Ανω Λιόσια, μαζί με το Δήμο Ζεφυρίου και την Επιτροπή Αγώνα εναντίον της χωροθέτησης νέων ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική, θα κλείσουν σήμερα, Τετάρτη, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 μ., την οδό Φυλής, στο Ζεφύρι. Αύριο, Πέμπτη, στις 12 μ., η Διαδημοτική Επιτροπή θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την ίδια ώρα η Επιτροπή Αγώνα της Δυτικής Αττικής θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Β. Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, τη μεταφορά της χωματερής στη θέση Ριτσώνα, ζητά, με ομόφωνη απόφασή του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, κάτι που έχει προταθεί από τον ΕΣΔΚΝΑ. Πρόταση, την οποία απορρίπτει εξαρχής η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Στ. Καμπέλη, γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αν και πρόκειται για μια κατ' αρχήν θετική απόφαση, από την πλευρά του Νομαρχιακού Συμβουλίου, εντούτοις, είναι πλέον αργά, αφού μέχρι τα τέλη Μάη η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή με τους νέους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Από την άλλη, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, επί τόσα χρόνια, οι παρατάξεις που στηρίζονταν από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, αρνούνταν να αποδεχτούν την πρόταση του ΕΣΔΚΝΑ, για τη Ριτσώνα, που ήταν και πρόταση της ΝΑΣ, ζητώντας να διαχειριστεί η Νομαρχία τα απορρίμματά της.

Τέλος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κάλεσε, χθες, τη Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Ανω Λιοσίων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των σκουπιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ