Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών οργανώσεων
  • Το Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί συνεστίαση το Σάββατο, 10 Μάη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, 1ος όροφος)
  • Το Παράρτημα Σπερχειάδας της ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος Σπερχειάδος, σε συνεργασία και με τους μαζικούς φορείς της πόλης διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή, 11 Μάη, αφιερωμένη στα 61 χρόνια από το ξεκίνημα του ένοπλου αγώνα της Εθνικής Αντίστασης από τον Αρη Βελουχιώτη και τους συντρόφους του από την Καλύβα Στεφανή, στη Σπερχειάδα.

- Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν την ίδια μέρα, που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 210.8234.296, 210.8831.368

  • Το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ, ο Δήμος Αγρινίου και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ διοργανώνουν την Κυριακή 11 Μάη και ώρα 10 π.μ., εκδήλωση μνήμης στο μνημείο της Αγίας Τριάδος Αγρινίου, αφιερωμένη στα 59 χρόνια από την εκτέλεση των 117 αγωνιστών πατριωτών στο χώρο της Αγίας Τριάδος και με κρεμάλα, την ίδια μέρα, τριών πατριωτών στη σημερινή Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.
  • Οι συγγενείς των 132 συντρόφων αγωνιστών, το Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ και οι Δήμοι Λιβαδειάς, Διστόμου διοργανώνουν την καθιερωμένη χρονιάτικη εκδήλωση, για να τιμήσουν τους εκτελεσμένους, στις 24 Απρίλη του 1944, από τους Γερμανούς κατακτητές, την Κυριακή 11 Μάη και ώρα 11 π.μ. στη θέση Καρακόλιθο Λιβαδειάς.

- Η αναχώρηση θα γίνει δωρεάν με πούλμαν από το φούρνο Λαδούκου στις 10.30 π.μ.

H «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρομικών» (ΔΕΣΚ-Σ) και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Αμφίκλειας διοργανώνουν την Κυριακή 11 Μάη, ώρα 10.30 π.μ., εκδήλωση - αφιέρωμα σε ένα από τα μεγαλύτερα σαμποτάζ που έγιναν στην Ελλάδα ενάντια στις συγκοινωνίες των φασιστών κατακτητών στην επιχείρηση του ΕΛΑΣ στο σιδηροδρομικό σταθμό ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, στις 13-14 Απρίλη 1943.

Το Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών εναντίον των δυνάμεων του φασισμού (9.5.1945), την Κυριακή 11 Μάη και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης, Δ. Ηλιούπολης Μ. Αντύπα και Ελ Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ