Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

Στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 3.00 το μεσημέρι πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της Αττικής για θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, ενώ στη 1.00 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, διαμαρτύρονται έντονα για την αθέτηση υποσχέσεων των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών, σχετικά με την επίλυση οικονομικών αιτημάτων του κλάδου, της πλήρωσης κενών θέσεων, μηχανοργάνωσης, αύξηση μισθών κλπ. Αυτή τη στιγμή στη γραμματεία δικαστηρίων υπάρχουν 1.300 κενές οργανικές θέσεις επιμελητών δικαστηρίων που ασχολούνται με τις επιδόσεις των κλήσεων και 190 δακτυλογράφων υπεύθυνων για την καθαρογράψιμο των αποφάσεων.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, το αποτέλεσμα θα είναι χιλιάδες ποινικές υποθέσεις να αναβάλλονται ελλείψει κλήτευσης. Επίσης, αναφέρουν ότι οι συνθήκες εργασίας είναι ίδιες με τον προηγούμενο αιώνα. Η έλλειψη μηχανοργάνωσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ