Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Ξεκινούν οι πρώτοι πλειστηριασμοί

Σήμερα ξεκινούν οι πρώτοι πλειστηριασμοί τριών οικοπέδων και έξι διαμερισμάτων του Δήμου Καλαμαριάς προκειμένου να αποζημιωθούν ιδιώτες για την απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών τους για τη διάνοιξη της οδού Πόντου. Ο Δήμος αδυνατεί να πληρώσει το κόστος των αποζημιώσεων (συνολικά το ύψος των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις σε όλη την έκταση της οδού Πόντου, εκτιμάται σε 30 δισ. δραχμές), που εξ αρχής θα έπρεπε να έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς άνοιξε μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να απορρίψει την αίτηση αναστολής που είχε υποβάλλει ο Δήμος Καλαμαριάς κατά των προγραμμάτων πλειστηριασμού. Ο σχεδιασμός για τη διάνοιξη και διαμόρφωση της επέκτασης της οδού Πόντου έγινε το 1976 από το τότε υπουργείο Δημοσίων Εργων. Υιοθετήθηκε στη συνέχεια από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ωστόσο, το κόστος για τις αποζημιώσεις αρνείται να αναλάβει η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έργο υπερτοπικής σημασίας που θα δώσει κυκλοφοριακές λύσεις σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αφού η επέκταση της οδού Πόντου, αν και όταν γίνει, θα διευκολύνει τη μετακίνηση όλων των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος προς την ανατολική πλευρά της πόλης.

Ο Δήμος Καλαμαριάς λοιπόν καλείται να αναλάβει το κόστος, το οποίο όμως αδυνατεί, και προσανατολίζεται στην εγκατάλειψη του έργου μέσω της αλλαγής του πολεοδομικού σχεδιασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ