Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέδριο για την ελληνική πόλη

Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον τριήμερο συνέδριο με θέμα «Μετασχηματισμοί της Ελληνικής Πόλης - σοσιαλιστική θεωρία, προοπτικές και καθημερινή πράξη», διοργανώνει το Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων από την Παρασκευή έως την Κυριακή στην Αίθουσα Τελετών Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνουν πολύ σημαντικές εισηγήσεις από καθηγητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, υποψήφιους διδάκτορες και γνωστούς αρχιτέκτονες και άλλους επιστήμονες που θα αναφέρονται σε τέσσερις γενικότερους κύκλους θεμάτων:

Α. Οι δυνάμεις που διαμόρφωσαν τις πόλεις και τους οικισμούς της Ελλάδας και η θεωρία για την πόλη. Β. Η πόλη σήμερα, κυρίαρχα φαινόμενα και μετασχηματισμοί. Γ. Ιδεολογικές πλευρές και κοινωνικές λειτουργίες της πόλης. Δ. Η κοινωνικο-οικονομική βάση της πόλης και οι διαφαινόμενες εξελίξεις.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει την Παρασκευή στις 5 μ.μ. το Σάββατο η πρωινή συνεδρίαση θα αρχίσει στις 10 π.μ. και η απογευματινή στις 4.μ.μ., ενώ την Κυριακή οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. και στις 12.50 θα ολοκληρωθούν με γενική συζήτηση.

Να σημειώσουμε ότι οι εισηγήσεις του Συνεδρίου βρίσκονται καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ: www.arch.auth.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ