Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Αέρα»!

Η μέχρι τώρα εμπειρία του δημόσιου βίου στις τακτικές της λάσπης, της σκανδαλοθηρίας, των χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη, θα φαντάζει απλό παιχνίδι αθώων ...προσκόπων, μπροστά σε αυτά που θα έρθουν.

Ο Κουρής (με όσα «ξέρει» για το ΠΑΣΟΚ), ο Κύρτσος (με όσα «ξέρει» για τη ΝΔ) έχουν πράμα που ...σαλεύει. Τουτέστιν, το παιχνίδι άρχισε. Δε γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό εκχυδαϊσμού θα φτάσουν τα πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα επιτελεία έχουν πιάσει δουλιά.

Το παιχνίδι άρχισε. Μια κόντρα μεταξύ Κουρή-Αθανασούλη ήταν αρκετή. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν κάποια στιγμή τσακωθούν τα πραγματικά ...«βουβάλια» μεταξύ τους και όχι τα «βατράχια» τους. Φανταστείτε, δηλαδή, πόση είναι η πραγματική βρωμιά που υπάρχει κάτω από την αγγελική βιτρίνα του παρφουμαρισμένου κόσμου τους.

Στο μεταξύ, στο φόντο των επερχόμενων προεκλογικών αλληλοκατηγοριών (σ.σ.: «Να φύγουν οι κλέφτες», οι μεν, «Να μην ξανάρθει η Δεξιά της διαπλοκής», οι δε), η ουσιαστική αιτία των σκανδάλων θα μείνει και πάλι στο απυρόβλητο. Αλλωστε, οι κανόνες για το πώς θα κάνουν τις μπίζνες τους οι Λάτσηδες, οι Βαρδινογιάννηδες, οι Μπόμπολες, οι Κουρήδες και οι Αθανασούληδες, είναι καθορισμένοι από τα πριν. Και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ. Κάποιοι θα ριχτούν, κάποιοι θα επωφεληθούν, αλλά οι κανόνες, κανόνες! «Ελεύθεροι» και «αγοραίοι»...

Το παιχνίδι άρχισε, αλλά είναι σικέ. Εναντίον των πολλών. Οι πολλοί δεν ανεβαίνουν στο κότερο του Βαρδινογιάννη, όπως ο Κύρτσος. Οι πολλοί δεν τα «παίρνουν». Τους τα παίρνουν! Και οι «φίλοι» και οι «εχθροί», τόσο του Κουρή, όσο και του Κύρτσου, τους τα «παίρνουν», χωρίς ποτέ να τους δίνουν. Τίποτα.

Το παιχνίδι άρχισε. Αυτή η προεκλογική περίοδος θα είναι ό,τι χειρότερο έχει ζήσει ο τόπος. Οποιος νομίζει ότι αρκεί να κλείσει τη μύτη του στην μπόχα που αναδίνεται, γίνεται άθυρμα στο παιχνίδι τους. Πρέπει, επιτέλους, να αποφασίσει να φωνάξει, «αέρα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ