Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
Ολα ωραία και καλά...

Τα αδικαιολόγητα επιχείρησε χτες να δικαιολογήσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κυριάκος Θωμαδάκης, αναφερόμενος στη χρηματιστηριακή κρίση του 1999 που οδήγησε στη «μεταφορά» δισεκατομμυρίων από τους μικροεπενδυτές στα χέρια των μεγαλοκαρχαριών και των «θεσμικών επενδυτών» της Σοφοκλέους.

Ο Κυριάκος Θωμαδάκης, υποστήριξε ότι είναι λανθασμένη η κριτική για μη προστασία των επενδυτών, αφού όπως ανέφερε έχουμε κατασκευάσει ένα από τα πλέον επενδυτικο-κεντρικά συστήματα στην Ευρώπη καθώς και «μια από τις πιο διαφανείς και πιο λειτουργικές αγορές στην Ευρώπη». Σημείωσε πως όταν το χρηματιστήριο ήταν σε άνοδο η Επιτροπή δε δέχονταν επικρίσεις, λέγοντας ότι «σε καθοδικές αγορές αποκτούμε πάρα πολλούς εχθρούς, διότι πιστεύουν ότι εποπτεία σημαίνει έλεγχος τιμών», κάνοντας λόγο και για «επιθέσεις που υποκρύπτουν συμφέροντα». Αναφορικά με το θεσμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημείωσε ότι η δημιουργία της «συνέπεσε με μια από τις μεγαλύτερες μεταπολεμικές χρηματιστηριακές κρίσεις» κάνοντας λόγο για «ιστορικό ατύχημα» και υποστηρίζοντας πως «όταν έρθει η ανάκαμψη το εποπτικό πλαίσιο θα εξασφαλίζει καλή λειτουργία».

Εντονες ήταν οι παρατηρήσεις που άσκησε ρωτώντας τον Κ. Θωμαδάκη ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, μέλη της Επιτροπής είναι εκπρόσωπος του ΣΕΒ αλλά και των θεσμικών επενδυτών που όπως ανέφερε «μπορεί να είναι μέσα στα κόλπα». Την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ζήτησε με Ερώτηση του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κωστόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ