Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ημερίδα του ΣΥΝ για καλύτερη διαχείριση...

Στη λογική της καλύτερης δυνατής διαχείρισης του συστήματος κινήθηκε όλη η συζήτηση και οι τοποθετήσεις στην Ημερίδα των ΝΕ Ηπείρου του ΣΥΝ στα Γιάννενα, με θέμα «Πολιτικές ανάπτυξης της Ηπείρου και Γ΄ ΚΠΣ».

Η ημερίδα ξεκίνησε με ομιλία του Ν. Κωνσταντόπουλου μπροστά στο ολιγάριθμο κοινό, που δεν ξεπερνούσε στην αρχή τα σαράντα άτομα και τα οποία λιγόστευαν όσο περνούσε η ώρα.

Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν οι προσκεκλημένοι από την ΤΑ της Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος άσκησε «κριτική» στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στα πλαίσια της ΕΕ, χωρίς, ωστόσο, να θίξει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ. Ζητούμενο μάλιστα της συζήτησης, όπως τονίστηκε πολλές φορές από τους ομιλητές, ήταν η «πραγματική σύγκλιση» στην ΕΕ και έγιναν προτάσεις για το πώς καλύτερα θα μπορούσε να εφαρμοστεί η πολιτική της ΕΕ, να διατεθούν τα χρήματα του Γ΄ ΚΠΣ, φέρνοντας παραδείγματα άλλων χωρών - μελών που τα καταφέρνουν καλύτερα στην ΕΕ...

Στα όσα ειπώθηκαν συμφώνησε και ο Α. Καχριμάνης, νομάρχης Ιωαννίνων, που πρόσκειται στο χώρο της ΝΔ. Κοινή διαπίστωση των παρευρισκομένων, που εκφράζουν τους χώρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, ήταν ότι με την «ενότητα» μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της «υποανάπτυκτης» και «απομονωμένης» φτωχής Ηπείρου...

Σημειώνεται ότι στην τοποθέτησή του ο Γ. Παπαδημητρίου, από το χώρο της ΑΚΟΑ και πρώην επικεφαλής του νομαρχιακού ψηφοδελτίου της «Κόκκινης - Πράσινης Παρέμβασης», ανακοίνωσε ότι δεν είναι πλέον επικεφαλής, χωρίς όμως να κλείνει την «πόρτα» επικοινωνίας με το ΣΥΝ. «Αδειασε», όμως, κατά την τοποθέτησή του, τον Δ. Παπαδημούλη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, αναφερόμενος σε σημεία της ομιλίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ