Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεργία και απολύσεις δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης

Το θέμα της πολυεθνικής «ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ» και το κλείσιμο του εργοστασίου στην Αθήνα πετώντας στον δρόμο 500 εργάτριες, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας με Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οπως επισημαίνουν ειδικότερα οι βουλευτές στο κείμενο της Ερώτησης: «Η πολυεθνική "ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ" αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιό της στην Αθήνα και να πετάξει 500 εργαζόμενους στο δρόμο. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών της καταδικάζει τους εργάτες και τις εργάτριες - που εκμεταλλεύτηκε τόσα χρόνια - στην ανεργία».

«Η εταιρία, που επιδοτήθηκε πλουσιοπάροχα από την κυβέρνηση, επικαλείται την καραμέλα "της χαμηλής ανταγωνιστικότητας" και μεταφέρει την παραγωγή στη Βουλγαρία...», σημειώνουν οι βουλευτές για να συμπληρώσουν: Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία. Προκαλεί ανεργία, απολύσεις, υποαπασχόληση, λιτότητα, ανατροπή στα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό, τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση για να εμποδίσει την απόλυση των 500 εργαζομένων της «ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ