Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ
Ράπισμα στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Ηχηρό ράπισμα δέχτηκε χτες ο κυβερνητικός αυταρχισμός από τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ. Με την καθολική τους συμμετοχή στις «παράνομες και καταχρηστικές» - κατά το δικαστήριο - χτεσινές στάσεις εργασίας, έστειλαν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένοι με τον ενωτικό τους αγώνα να διεκδικήσουν λύσεις για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους. Τις χτεσινές στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, κήρυξε το προεδρείο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αφού προηγουμένως εξάντλησε κάθε περιθώριο συνεννόησης με τους αρμόδιους του ΟΑΣΑ και της ΕΘΕΛ. Το μοναδικό αίτημα, που προβάλλουν οι εργαζόμενοι, είναι η λήψη μέτρων, ώστε και το επιβατικό κοινό να μην ταλαιπωρείται, αλλά και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ανθρώπινα. Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου, καταγγέλλουν τους αρμόδιους των αστικών συγκοινωνιών για παντελή και χρόνια αδιαφορία στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων, που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό και κάνουν μαρτύριο την εργασία των οδηγών των αστικών λεωφορείων.

Ορισμένα από αυτά αφορούν στην παρακώλυση της κυκλοφορίας των λεωφορείων από παράνομα σταθμευμένα ΙΧ. Το πρόβλημα αυτό παρατηρείται σε πολλές λεωφορειακές γραμμές και έχει ως επακόλουθο σχεδόν τους καθημερινούς διαπληκτισμούς οδηγών και κατόχων ΙΧ, ενώ και τα δρομολόγια εκτελούνται με μεγάλες καθυστερήσεις. Τέρματα γραμμών σε κεντρικές λεωφόρους, όπου εγκυμονούνται κίνδυνοι για τροχαίο ατύχημα. Ελλειψη χώρων υγιεινής σε τέρματα και αφετηρίες για τους οδηγούς κλπ.

Τα παραπάνω προβλήματα είναι χρόνια και οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου τα έχουν επισημάνει εγγράφως κατ' επανάληψη, αλλά οι αρμόδιοι του ΟΑΣΑ και της ΕΘΕΛ, αντί να δώσουν λύσεις, επέλεξαν να σύρουν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους, ζητώντας να κηρυχτούν «παράνομες και καταχρηστικές» οι χτεσινές στάσεις εργασίας. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της διοίκησης της ΕΘΕΛ, αλλά οι εργαζόμενοι κατάργησαν στην πράξη την απαγορευτική δικαστική απόφαση, με την καθολική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Υπό την πίεση της χτεσινής απεργιακής κινητοποίησης η διοίκηση της ΕΘΕΛ κάλεσε τους εκπροσώπους του Συνδικάτου σε συνάντηση σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Πάντως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης, οι οδηγοί της ΕΘΕΛ έχουν προγραμματίσει για το αμέσως προσεχές διάστημα, γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, καθώς τα προβλήματα για τους ίδιους, αλλά και γενικότερα για τις αστικές συγκοινωνίες, είναι πιεστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάσεις εργασίας σήμερα πρωί και βράδυ (2001-12-05 00:00:00.0)
Μαζική συγκέντρωση - «εντολή» για αγώνες (2001-03-06 00:00:00.0)
Υπερβάλλων ζήλος (2000-05-27 00:00:00.0)
Αλλοι παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και άλλοι διώκονται! (2000-05-17 00:00:00.0)
Νόμιμη η μεταφορά εργαζόμενου (1998-12-19 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις (1998-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ